Galerii: politseiõppus Viljandi südalinnas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuur korraldas kolmapäeva õhtul Viljandis õppuse, mida ei saanud märkamata jätta ükski sel ajal südalinna juhtunud inimene.


Legendi järgi tungisid veidi enne kella 15 raekotta kaks relvastatud meest ning võtsid osa seal viibivaid ametnikke pantvangi. Et kurjategijad olid ennast kindlustanud lõhkekehadega, tähendas nende kahjutuks tegemine politseinikele enam kui paari tunni pikkust keerulist operatsiooni.

Lihvimaks kõigi operatiivteenistuste koostööd, kaasati kriisi lahendamisse kiirabi ja päästeteenistus. Lisaks andsid oma panuse Punase Risti esindajad, kelle ülesandeks oli kehastada linnavalitsusse lõksu jäänud tsiviilisikuid. Et olukord tunduks võimalikult tõetruu, kostsid raekoja peaukse juurest, fuajeest ning rõdult kärgatused ning mitmele inimesele määrati vigastatu roll.

Ehkki vahetult raekoja juures piirati linlaste liikumist, oli kriisikolde ümbruses näha kümneid uudishimulikke, kelle sekka jagus nii elevil poisikesi kui soliidses eas daame. Ettevõtmise kõige pilkupüüdvam osa algas veidi pärast kella 17.30, kui Rubiini platsile laskus politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter AgustaWestland AW 139 ning poetas pargimurule trobikonna hambuni relvastatud eriüksuslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles