Kõik vallad otsustasid rõngasse koonduda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarepeedi ja Pärsti vallavolikogu kinnitasid eile õhtul ning Paistu volikogu teisipäeval otsuse ühineda Viljandit ümbritsevaks rõngasvallaks. Et Viiratsi vald oli ühinemisotsuse teinud juba varem, on nüüd olemas kõigi osaliste nõusolek.

Viljandi maavanema Lembit Kruuse sõnul tehti Viljandimaal eile ajalugu.

«Sündimas on tugev Viljandimaa keskus, mis mõjutab positiivselt kogu maakonna arengut,» leidis ta. «Võimekas tõmbekeskus suudab luua siin elavatele inimestele parima võimaliku keskkonna ning pakkuda koostöös Viljandiga kõiki vajalikke teenuseid.»

Ühinemise järel tekkiva omavalitsuse nimeks saab Viljandi vald.

Nii Saarepeedi vallavanem Salme Koplikask, Paistu vallavanem Ene Saar kui Pärsti vallavanem Erich Palm kinnitasid, et volikogud võtsid ühinemisotsuse vastu üsna üksmeelselt.

Viiratsi vallavolikogu esimees Kaupo Kase, kes on ühtlasi nelja valla loodud ühinemiskomisjoni esimees, selgitas, et nüüd algab ühinemise teine etapp: valla ehitamise organisatoorne pool.

Kaks ja pool aastat tagasi tegi Viiratsi vallavolikogu Pärsti, Paistu ja Saarepeedi vallale ettepaneku alustada läbirääkimisi Viljandi valla moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles