Viljandis saab homme soodus­hinnaga vaktsiini

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maavalitsuse initsiatiivil tuleb homme Viljandisse vaktsiinibuss, kus tüdrukud ja naised saavad end soodushinnaga vaktsineerida emakakaelavähi vastu ning kõik soovijad hepatiidi vastu.

Maavalitsuse peaspetsialisti Luule Vitsuri sõnul võimaldatakse Viljandimaal tüdrukutele ja naistele kõik kolm doosi emakakaelavähivastast vaktsiini 50-protsendilise soodushinnaga.

Soodushinnaga vaktsineeritavate vanus on vahemikus 12—40 aastat ning nad peavad jälgima kampaania perioodi. See tähendab, et tänavu aasta lõpul ja tuleva aasta algul tuleks teha esimesed kaks kaitsesüsti ning juulist septembrini kolmas. «Samas saavad soodushinnaga end vaktsineerida lasta ka need, kes nüüd plaanivad manustada juba teist või kolmandat doosi,» lisas Vitsur.

Vaktsiinibuss seisab Viljandi maavalitsuse juures Vabaduse platsi parklas homme kella 11—16. Ühe doosi maksumus on umbes 57 eurot, millele lisandub üks euro teenustasu kaitsesüsti tegemise eest.

Ühtlasi on seal võimalik lasta end soodushinnaga vaktsineerida A- ja B-hepatiidi vastu, sest suvisest ennetuskampaania ajast on alles hepatiidivastase vaktsiini doose.

Vaktsineeritakse ka Viljandi haigla noorte nõustamiskabinetis ja günekoloogide juures, ent siis on vaja ise aeg kinni panna. Samuti saab kaitsesüstida perearsti juures, kuid sellisel juhul tuleb varem konsulteerida perearstiga, kes kirjutab inimesele välja digiretsepti ja ütleb, kust selle ravimi soodushinnaga saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles