Laupäeval stardib sõduriproov

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ülesanne, millega lahingpaarid peavad hakkama saama, on köite abil jõe ületamine.
Üks ülesanne, millega lahingpaarid peavad hakkama saama, on köite abil jõe ületamine. Foto: Erakogu

Kaitseliidu Sakala malev korraldab sel nädalavahetusel 24-tunnise sõjalis-sportliku rännaku «Sõduriproov», mis kulgeb valdavalt Suure-Jaani valla maal.


18 lahingpaari läheb teele laupäeva hommikul Võhma linnavalitsuse juurest ja finišeerub pühapäeva ennelõunal Vastemõisa lähistel.



Sakala maleva instruktor nooremleitnant Andrus Põldma ütles, et võistlejatel tuleb läbida kontrollpunktidega rada, mille pikkus on linnulennult umbes 35 kilomeetrit, kuid mis osalejatele kujuneb ligi 50-kilomeetriseks.



«Lahingpaaridel tuleb orienteeruda nii päeval kui öösel vastasele vahele jäämata ning lahendada mitmesuguseid ülesandeid,» kõneles Põldma. Vastutegevuses osaleb ligi 20 kaitseliitlast.



Ülesannete hulgas nimetas instruktor miinivälja ületamist, tuletegemist, esmaabi andmist, sidepidamist, paintball’ilahingut ja jõe


ületamist köite abil. Ta lubas, et tuleb ka üllatusülesandeid.



Lahingpaarid peavad liikuma metsas raskel maastikul. Teedelt ja metsasihtidelt  peletatakse võistlejad paukpadrunitega metsa tagasi.


Koos korraldajate ja kohtunikega on maastikul liikvel ligikaudu 80 Kaitseliidu ja eriorganisatsioonide esindajat.



Põldma ütles, et võistluse eesmärk on parandada osalejate füüsilist vormi, sõjalisi oskusi ja orienteerumisvõimet. «Eelmisest aastast on meil rändkarikas, mille võitjad aastaks enda valdusse saavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles