Paistu kinnitas nelja valla ühinemislepingu teisena

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu vallavanem Ene Saar ja Viljandi maavanem Lembit Kruuse.
Paistu vallavanem Ene Saar ja Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Foto: Viljandi maavalitsus

Paistu vallavolikogu kinnitas teisipäeval peetud istungil neljast vallast teisena Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi valla ühinemislepingu. Esimesena kinnitas ühinemissoovi ligi kuu aega tagasi Viiratsi.

Paistu vallavolikogu istungil oli arutlusel ühinemine Viiratsi, Pärsti ja Saarepeedi vallaga. Pärast arutelu otsustas volikogu kinnitada ühinemislepingu koos olulisemate investeeringute nimekirjaga. Otsuse poolt olid kõik volikogu liikmed.

Vallavanem Ene Saare sõnul tuli nii üksmeelne otsus oodatult. «Võiks öelda, et meie arenguperspektiiv on olnud selge juba aastast 2009, sest juba siis tegime teistele ühinemisettepaneku, milleks ei oldud veel valmis,» lausus ta

Viljandi maavanem Lembit Kruuse hinnangul on suurepärane, et ka Paistu vald oma otsuse tegi. «Ilmselgelt on Viljandi piirkonnas tekkimas tugev ja võimekas omavalitsus. Näen selles uut suurt arenguvõimalust Viljandi kui maakonna peamise tõmbekeskuse suunal.» rääkis Kruuse.

Et nelja Viljandi linna ümbritseva valla liitumine toimuks, peavad kõik vallavolikogud ühinemislepingu kinnitama. Pärsti ja Saarepeedi vallavolikogu otsus selles küsimuses saab teatavaks novembri jooksul.

Kaks ja pool aasta tagasi tegi Viiratsi vallavolikogu Pärsti, Paistu ja Saarepeedi vallale ettepaneku alustada läbirääkimisi Viljandi valla moodustamiseks. Ettepanekule vastasid kõik volikogud, et nad on nõus läbirääkimisi alustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles