Linnavalitsus: paruni järeltulija pooldab Viljandisse uue laululava ehitamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsuse teatel lahkus eile Viljandist paruniperekonna Ungern-Sternbergi esindaja, kes oli siia tulnud, et arutada laululava ehitamist ja perekonna kalmistu restaureerimist.

Parunite järeltulija Ettore Ungern-Sternberg oli Viljandis külas viis päeva ning tutvus laululava uuendamise plaaniga. Linnavalitsuse välissuhete spetsialisti Markus Peter Nageli sõnul suhtus Ungern-Sternberg sellesse positiivselt.

«Ungern-Sternbergid on huvitatud perekonna matmispaiga tähistamisest ning selle ümbruse kordategemisest. Samuti pooldavad nad laululava ehitamist praegusesse asupaika ega soovi, et nende perekonna tõttu tekiks takistusi,» lisas Nagel.

Perekond plaanib Viljandisse tulla taas järgmise aasta suvel, et osaleda matmispaiga korrastamises ja näha laululava ehitamise kulgu. Ettore Ungern-Sternberg lubas  sepistada matmispaigale aiaväravad.

Viljandi laululava kavandatud mahus ehitamise vastu on sõna võtnud Jaanika Kressa ja Valdo Paddar, kes kodanikualgatuse korras seadsid suvel lauluväljaku trepistiku taha, omaaegse Katariina kabeli kohale mälestustahvli. See tähistab viie Ungern-Stern­bergi ja Mensenkampffi suguvõsa liikme matmispaika.

Oma tegu põhjendasid nad sooviga tagada omaaegsel kalmistul hauarahu. Samal põhjusel on Kressa ja Paddar lauluväljaku uuendamise vastu, oletades, et see laieneb kalmistule.

Viljandi endine peaarhitekt Margus Maiste kinnitas suvel, et detailplaneeringus on kaks krunti omavahel selgelt lahutatud. Üks on lauluväljaku ja teine mõisapargi krunt, mis hõlmab muu hulgas Katariina kabeli kunagist asukohta. «Selle peale me midagi ehitama ei hakka,» selgitas ta.

Viljandi laululava ehitajat otsitakse. Tööd peaksid algama veebruaris ja lõppema aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles