Rubiinis ristatakse suled

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 20 algab Rubiini klubis Viljandi linnaraamatukogu korraldatav võistlus «Proosa», millel pistab rinda kümme proosakirjutajat, kellest kaks pole Viljandimaalt.

Ürituse eestvedaja Vilja Volmeri hinnangul on väga hea, et osalevad nii vanemad hobikirjutajad, tudengid kui kaugemalt tulnud.

Lisaks võistlusele ergutavad vestlusringis «Kirjutamine kui teraapia» publikut kaasa mõtlema  luuletaja ja proosakirjanik Kristiina Ehin, kirjanik ja kirjanduskriitik Kärt Hellerma, luuletaja Toomas F. Aru ning kunstnik ja kirjanik Sandra Jõgeva.

Musitseerib Taavet Niller ja silmailuks on tantsuetendused.

Võitja selgitab välja publik, kellele on jagatud hindamislehed. Võistlejate tekste loevad ette kultuuriakadeemia teise kursuse näitlejatudengid. Volmer rääkis, et eelmisel aastal lugesid tekste autorid ise ning tekkis niinimetatud sõbrafaktor. Seekord peaks kõigil olema võrdsed võimalused, sest heideldakse anonüümselt.

Volmeri sõnul korraldatakse võistlus selleks, et ka proosakirjutajad saaksid varjust välja tulla. Ta rõhutas, et osalevad katsetajad ja hobi korras kirjutajad ning kedagi neist pole varem avaldatud.

Peaauhinnaks on «Loomingu» ja ««Loomingu» Raamatukogu» aastatellimus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles