Tüdrukud sõitsid end rahvuste krossil etteotsa

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannadest oli Itaalias peetud Mini MX klassi rahvuste krossil parim viljandlanna Kristel Raba, kes võttis naisteklassis kogenud prantslanna järel teise koha.
Eestlannadest oli Itaalias peetud Mini MX klassi rahvuste krossil parim viljandlanna Kristel Raba, kes võttis naisteklassis kogenud prantslanna järel teise koha. Foto: Erakogu

Kolm Viljandimaa neidu võtsid novembri teisel nädalavahetusel Itaalias Recetto krossirajal peetud Mini MX klassi rahvuste krossil enamiku paremaid kohti, ainult kõige magusama, esikoha napsas endale kogenud prantslanna.

«Eks ma läksin ikka poodiumikoha peale välja. Tahtsin vähemalt Eesti naiste arvestuses kõige parem olla,» lausus viljandlanna Kristel Raba. Oma soovi ta ka täitis, tulles võistlusel MiniMotoSX by Monster Energy teiseks.

Siht silme ees

Selle tulemusega oli Kristel Raba igati rahul. «Võitjatüdruk, prantslane Alexandra Adgie, sõitis ikka väga hästi,» tõdes ta.

Nüüd on Rabal põhjust tugevasti trenni teha, et tuleval aastal Prantsusmaal samal võistlusel Adgie’le järele jõuda.

«Ajasõidus ei olnud meil praegugi eriti suurt vahet ning trennis oli vahe umbes sekund ja 0,4 sekundit, aga võistlusel nägin algul, et ta oli mul ees, ja siis ta kadus,» meenutas neiu.

Kristel Raba isa ja treener Toomas Raba teadis rääkida, et Alexandra Adgie on ka suure rattaga maailmameistrivõistluste naistesarjas punkte kogunud.

«See on tal suur eelis, sest väikse pitbike’iga saab ta sel juhul niikuinii hakkama. Meie tüdrukud pole üldse suure rattaga sõitnud,» kõneles treener ning nentis, et prantslannal oli sees hoopis teine hoog.

Samas pole Eestis Toomas Raba ütlemist mööda just tavaline, et tüdrukud krossi sõidavad.

«Paljud peavad seda isegi ebanormaalseks. Kui aga tüdrukud autoroolis on, ei saa ju öelda, et see oleks ebanormaalne,» arutles ta. «Kui mehed teinekord köögis toitu valmistavad, ei vaata keegi neile imelikult.»

Eesti neidudest jõudis Itaalias poodiumile veel Sürgaverest pärit Kristiina Raba. Mirell Põllumäe Abja-Palu­ojalt jäi neljandaks.

Põllumäe meenutas, et algus oli üsna hirmutav, aga finaali start läks hästi. «Olin tüdrukutest teine ja esimesel ringil oli hea tunne,» tähendas ta. «Siis aga kiilus lenkstang kinni. Sõitsin küll lõpuni, aga pidin ikka päris palju tehniliste probleemidega maadlema.»

Võistkondlik esikoht

Toomas Raba sõnutsi läks Eesti tüdrukutel Itaalias üle ootuste hästi. Teiste eestlaste hulgas käis oma võimeid näitamas ka kolm siit kandi noormeest.

Üks neist sai seitsmenda ja teine kümnenda koha. Kolmas poiss murdis reedeõhtusel treeningul käeluu ega saanudki võistelda.

Kokku osales võistlusel 12 riiki ja Eestist sõitis Itaaliasse 17 sportlast. Võistkondlikus arvestuses, kus tegi kaasa üheksa vähemalt kolmeliikmelist esindust, saavutasid eestlased esikoha.

Ees ootab Las Vegas

Toomas Raba rääkis, et võisteldi katusealusel krossirajal. «Kõik oli superluks. Aga need hüpped ikka hirmutasid meie omi. Ühes kohas tuli enne kolm korda hüpata, kui mäe otsa jõudsid.»

Raba nentis, et pärast krossimaailmas täiesti arvestatava tähtsusega Itaalia rahvuste krossi on järgmine võistlus, mille poole püüelda, ülemaailmne pitbike’ide mõõduvõtt USA-s Las Vegases.

Kristel Raba osales Itaalias samal krossil ka mullu ning tõdes, et niisugused välisvõistlused on üsna kulukad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles