Kümmekond pidutsejat sai narkokahtlustuse

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkojoobes kahtlustatavad pidutsejad võeti kaasa Lossi tänaval tegutsevatest ööklubidest ning nende lähedusest.
Narkojoobes kahtlustatavad pidutsejad võeti kaasa Lossi tänaval tegutsevatest ööklubidest ning nende lähedusest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna politseinikud viisid läinud reedel Viljandi südalinna ööklubidest kaasa üle kümne inimese, keda kahtlustatakse uimastite tarvitamises.

Kohaliku politseijaoskonna juht Alvar Pähkel rääkis, et Viljandis veetis töise nädalavahetuse tosinast pealinna märulipolitseinikust koosnev üksus. «Need on needsamad mehed, kes on meil abis käinud ka suvel pärimusmuusika festivali ajal. Seega midagi uut neile siin polnud. Nad teadsid juba päris hästi, kuhu sammud seada ning mida otsida,» selgitas ta.

Lisaks roolijoodikute püüdmisele saatis politsei reedel ja laupäeval Viljandi kesklinna tänavatele jalgsipatrullid ning kontrollis öötundide saabudes lõbustusasutustes ja nende läheduses viibivaid pidutsejaid.

Lossi tänaval kõrvuti tegutsevatest ööklubidest Cheers ja Rubiin ning nende lähedusest leiti reedel kümmekond isikut, kelle olek ja käitumine andsid põhjust kahtlustada narkojoovet. Et asjakohase meditsiinilise ekspertiisi vastuste laekumiseks võib kuluda kuni kuu, ei ole esialgu teada, kui paljude puhul kahtlusel alust oli.

Olgugi et kaasavõetud inimeste hulk oli suur, möödus öine operatsioon Alvar Pähkli sõnul üldjoontes rahulikult: kõik kontrollitud isikud reageerisid korraldustele ega sundinud korrakaitsjaid asjatule jagelemisele aega kulutama.

Politseijaoskonna juhi hinnangul on Viljandi klubide ja pubide ümbrus muutunud viimasel ajal rahulikumaks. «Avastasime sedapuhku ainult ühe alaealise, kes oli klubisse sisse tulnud vale passiga. Sellest võib järeldada, et turvatöötajad teevad oma tööd hästi,» arutles ta.

Samas märkis Pähkel, et mida karmim kord on lõbustusasutustes, seda rohkem kanduvad korrarikkumised tänavale. Teisalt juhtuvat seda pigem soojemal aastaajal, mis selleks puhuks on mööda saanud.

ARVAMUS

JUHAN NÖPS,
Rubiini klubi omanik

Mõned inimesed võeti meie juurest tõepoolest kaasa, aga ma ei tea, milles neid kahtlustati. Igatahes on see tore, et operatsioone korraldatakse. Inimesed hakkavad siis rohkem mõtlema ja saavad aru, et vahel piisab paarist minutist, et öistele sündmustele ootamatu pööre anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles