Raua tänava ehitus sõltub euroraha saamisest

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui väga vaja, saab allikakohtadest ja rasketest autodest puretud Raua tänavat mööda sõita küll, ent aukudest läbi loksumine nõuab aega, kannatust ja närve. Märjal ajal pidavat tee sootuks läbimatuks muutuma.
Kui väga vaja, saab allikakohtadest ja rasketest autodest puretud Raua tänavat mööda sõita küll, ent aukudest läbi loksumine nõuab aega, kannatust ja närve. Märjal ajal pidavat tee sootuks läbimatuks muutuma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi taotleb Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt 6 miljonit krooni, et teha korda omavalitsuse ühe tähtsama tööstuspiirkonna tuiksoon Raua tänav.


Enamikul viljandimaalastel sinna kanti küll asja pole, ent tee on eluliselt tähtis selle ääres tegutsevatele suurtele ettevõtetele, nagu Viljandi Aken ja Uks, Delux Domotex ja Tere. Koos Reinu tee ja Rohelise tänavaga kuulub Raua tänav Viljandi kolme tähtsama tööstusala hulka. Paraku pole erinevalt esimestena nimetatutest seal juba pikka aega põhjalikku remonti tehtud.



Tänava Pärnu maantee poolne vana asfaldiga kaetud lõik polegi suuremas osas väga hullus seisus. Seevastu teine ots on abilinnapea Rein Triisa sõnul vahel peaaegu läbimatu. Mööda seda vihmaga porist ja kuiva ilma korral tolmavat augurida peavad aga kohale jõudma nii rasked veokid kui jala kõndivad töötajad.



«Augud on kohati nii sügavad, et üks meie töötaja sõitis seal autol summuti alt ära,» tõdes aktsiaseltsi Tere Viljandi tootmisosakonna juhataja Jaan Kree.


Delux Domotexi vabriku juhataja Maaja Nirk, kel oleks kõige otsem tööle minna Paala teelt, sõidabki aukude vältimiseks juba mõnda aega ringteed mööda Pärnu maanteele.



«Veel hullem on inimestel, kes Paalalinna gümnaasiumi juures bussi pealt maha tulevad ja peavad märja ilmaga poris sumpama,» kurtis ta. «Praegu on tee juba tahkemaks tõmmanud, aga eelmisel nädalal oli päris õudne.»



Jaan Kree leidis, et Raua tänava Paala tee poolne ots tuleks üldse liikluseks sulgeda, sest sõita pole seal võimalik.



Abilinnapea Rein Triisa möönis, et ettevõtjad küsivad Raua tänava tuleviku kohta juba pikka aega. «Nii mõnigi on öelnud, et ei taha investeerida kohta, millele juurde ei pääse.»



Nüüd on siiski tekkinud lootus, et kaua päevakorral olnud mure saab lahenduse. Nimelt taotleb linn Ettevõtluse Arendamise sihtasutuselt (EAS) abi tänava asfalteerimata lõigu rekonstrueerimiseks. Arvestuste põhjal läheb ehitus maksma umbes 7 miljonit krooni, millest 15 protsenti ehk ligikaudu miljon tuleks leida linnal.



«Omafinantseeringu osa peaksime kokku saama, kuid kogu tööd linn ise rahastada ei suuda,» tunnistas Triisa. «Kui tõukefondidest abi ei tule, püüame lihtsalt teed hööveldada ja kastame seda suvel meeleheitlikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles