Linnajuhid jäid eemale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmisel teisipäeval Tartu Raekoja platsil Reformierakonna kontori ees korraldatud meeleavaldusel oli uudishimuliku kõrvaltvaatajana kohal ka oravaparteilasest linnapea Urmas Kruuse, siis laupäevasel Viljandi meeleavaldusel polnud näha ainsatki kohaliku võimuliidu juhtfiguuri.

Viljandi piketi üks korraldajaid Mari Tammar pidas kahetsusväärseks, et ükski linnajuht ei pidanud vajalikuks tulla kuulama, mis murelikel linnakodanikel öelda oli. «Eks seegi näita võimu ja rahva distantseerumist teineteisest,» avaldas ta arvamust.

Linnavolikogu esimees Tarmo Loodus oli oma sõnul nädalavahetusel Viljandist ära ning ka linnapea Loit Kivistik viibis Saksamaal lähetuses. «Me ei hakanud kokku leppima, et keegi peab sinna tingimata minema,» rääkis Loodus. «Esiteks me teame, et viljandlased on rahulikud ja mõistlikud inimesed. Teiseks oli tegu ikkagi vabariigi valitsuse vastase meeleavaldusega ja ega linna esindajad ole siin mingid keskvalitsuse emissarid.»

Samas kinnitas Loodus, et kohaliku võimukoalitsiooni liidrid on piketil räägituga vahendajate kaudu hästi kursis, ning avaldas heameelt, et kodanikualgatus on Viljandis tubli tervise juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles