Tasulist parkimist korraldada on Viljandile kulukas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linn on pidanud tänavu tasulise parkimise korraldamise eest maksma 6000 eurot rohkem, kui on saanud viivistasudest ehk parkimistrahvidest. Sellele viidates soovibki linnavalitsus tasulise parkimise lõpetada.

Viljandi volikogule saadetud seletuskirjas seisab, et tänavu kümne kuuga on linn maksnud aktsiaseltsile Ühisteenused tasulise parkimise korraldamise eest 23 934 eurot. Väljakirjutatud viivistasudest on linn tulu saanud 17 792 eurot. Vahe on seega üle 6100 euro ning selle tasateenimiseks oleks kontrolör pidanud kirjutama kümne kuuga välja 819 viivistasu otsust senisest rohkem.

Oktoobri lõpuks olid kontrolörid teinud viivistasu otsuse 2411 inimesele. 49 neist on esitanud selle kohta vaide ning 27 juhul on linnajuhid selle rahuldanud.

Mullu tegi kontrolör aastaga 3564 trahvi. 119 inimest vaidlustas selle ning 51 korral see rahuldati.

Linnajuhid leiavad, et tasuline parkimine on Viljandile majanduslikult koormav. Samuti leiavad eelnõu esitajad, et kõnealune kord toob linlastele ja külalistele kaasa ebameeldivusi ning rikub linna mainet.

Volikogu arutab tasulise parkimise lõpetamist 28. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles