Viljandi naised muutsid teatriskäigu magusaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etenduse eel ja vaheajal tühjenesid kandikud kiiresti ning küpsetiste autorid pälvisid palju kiidusõnu.
Etenduse eel ja vaheajal tühjenesid kandikud kiiresti ning küpsetiste autorid pälvisid palju kiidusõnu. Foto: Liisi Seil / Sakala

Lions-klubi Viljandi Ellips naised lõikasid laupäeval Ugala fuajees lahti 13 soolast ja 14 magusat kooki. Etenduse vaheajal rändasid kõik need tükid mõne heategevusest huvitatud inimese kõhtu.

Teatripäevale oli Lions-klubi liikmeid tulnud Saaremaalt, Tartust, Pärnust, Tallinnast ja mujaltki — kokku üle neljasaja selle liikumisega ühinenud inimese. Üheskoos vaatasid nad Ugala päevast etendust «Kalmistuklubi».

Kuuendat korda asetleidev teatripäev andis lions’itele võimaluse kunsti nautida, kuid kandis ka suuremat eesmärki.

«See on meeldiv võimalus teha Ugala teatri kaasabil head,» selgitas Viljandi Ellipsi president Eve Hinrikus. «Meie reklaamisime Lions-klubide hulgas etendust ja teater andis meile võimaluse jagada vaheajal omatehtud küpsetisi, mille eest saadud annetused lähevad asenduskodust ellu astuvate noorte toetuseks.»

Teatripäeva traditsiooni algatas oma presidendiaastal Eneken Triisa, kes töötas sel ajal Ugala finantsjuhina. «Tänavu läks meil nii edukalt, et esimest korda kuue aasta jooksul olid koogivarud juba vaheaja keskel otsas,» ütles ta.

Viljandi Ellipsi naised olid külalistele valmistanud 27 kooki või torti.  Menüü leppisid nad varem omavahel kokku.

See, kui kiiresti kandikud etenduse eel ja vaheajal tühjenesid, näitas, et pakutavad koogitükid maitsesid hästi. Esimest korda olid oma küpsetisi toonud ka Viljandi Leo klubi noored.

Heategevusliku ettevõtmisega oli väljas teinegi siinne Lions-klubi — Viljandi Fellin. Selle liikmed tutvustasid heliplaate, et koguda raha tubli  maadluspoisi toetuseks.

«Sellel plaadil laulab Elise Ustav — Elva gümnaasiumi õpilane, kes on silma paistnud paljudel lauluvõistlustel,» tutvustas klubi liige Liia Soosaar plaati pealkirjaga «Sõpradele».

CD viieeurosest hinnast rohkem kui pool läks heategevuse tarbeks, ülejäänu eest katab plaadi välja andnud perekond Laikre selle tootmise kulud. Päeva jooksul teeniti helikandjate müügist nii palju, et üks andekas maadlemisega tegelev noor saab nüüd vähemalt kaks kuud Viljandi spordihoone kohvikus sooja lõunat süüa.

«Kohvik esitab meile selle kohta arve,» selgitas Soosaar.

Viljandi Ellipsi president Eve Hinrikus rõõmustas, et laupäeval nähtud «Kalmistuklubi» pakkus saalitäiele lions’itele hea teatrielamuse. «Täname Ugala inimesi, kes andsid meile võimaluse noortele niiviisi toetust koguda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles