Lapsi ootab ees ühine malevasuvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu soosis hea ilm Viljandimaa rühmade kokkutulekut, mis andis ühisele töösuvele õige maleva meki.
Tunamullu soosis hea ilm Viljandimaa rühmade kokkutulekut, mis andis ühisele töösuvele õige maleva meki. Foto: Lauri Alver

Ehkki säästuaasta sunnib suviseid õpilasmalevaid kokkuhoiule, jääb malevalaste töötasu siiski mullusega samale tasemele.


Viljandi linnavalitsuse haridusameti spetsialist Tiivi Tiido kinnitas, et kuulujutul, nagu töötaks tänavused noortemalevad vaid heast tahtest, pole mingit alust. Sel suvel on töörühmi küll pisut vähem kui mullu, kuid 150 noorel avaneb siiski võimalus taskuraha teenida.

«Malevlased saavad palka minimaalse tunnitasu alusel, mis on seaduse järgi 27 krooni,» ütles Tiido.

Malevlased teevad endale jõukohaseid haljastus- ja heakorratöid. Rühmadesse oodatakse lapsi alates 13. eluaastast ning soovijaid registreerivad maikuus Viljandi koolide huvijuhid.

Ühe vahetuse pikkus on kümme päeva ning töötundide arv sõltub lapse vanusest: kui noorimad malevlased võivad seaduse järgi töötada kõige rohkem neli tundi päevas, siis 15-aastased ja vanemad saavad seda teha tunni võrra kauem.

Lapsi suunavad spetsiaalsed kursused läbi teinud juhendajad, kellest paljud on ametilt õpetajad.

Viljandi malevasuvi algab 8. juunil ja lõpeb 21. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles