Eesti uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haige olemine läheb kulukamaks

Valitsus toetas eile ravikindlustuse seaduse muutmise eelnõu, mis tõstab patsientidelt nõutavat koduvisiidi ja ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu ning haiglate voodipäevatasu enam kui poole võrra.

Eelnõu järgi on uus visiiditasu piirmäär 5 eurot ja voodipäevatasu uus piirmäär 2.50 eurot. Praegu on piirmäärad 3.20 ja 1.60 eurot ning need on kehtinud viimased kümme aastat.

Peaminister Andrus Ansip rõhutas, et tasusid kehtestada on tervishoiuteenuse osutaja õigus, mitte kohustus. Endiselt on üldarstiabis tervishoiuteenuse osutajal õigus kehtestada visiiditasu ainult koduvisiidi korral. Seega on tagatud, et perearsti ambulatoorne abi on kõigile kindlustatud patsientidele kättesaadav visiiditasuta.

Eelnõu puudutab tervishoiuteenuse osutajaid ja patsiente, kes ravikindlustuse seaduse kohaselt peavad tasuma visiidi- ja voodipäevatasu. Visiiditasu ja voodipäevatasu on tervishoiuteenuse osutaja lisatulu, mille arvelt saavad tervishoiuteenuste osutajad katta näiteks elektri, kütte ja patsientide toitlustamise kulude kallinemise ning muud kulud, mida ei kata haigekassa tervishoiuteenuste piirhinnad.

Andrus Ansip palus vabandust

Peaminister Andrus Ansip palus valitsuse pressikonverentsil erakonna segaste rahastamisasjade pärast vabandust.

ERR-i ajakirjanik küsis Ansipilt, et kuna Reformierakonna liikmed on mokaotsast möönnud rahastamisega seotud ebaselgeid tegusid minevikus, siis kas ei peaks partei esimees õigeks avalikult mainitud tegude pärast vabandust paluda? «Jah, ma vabandan,» vastas Ansip seepeale napilt.

Sõiduõpetajal lasub pistisekahtlus

Keskkriminaalpolitsei tabas autoregistrikeskuse (ARK) Haapsalu büroo peaspetsialisti Rain Jostmanni, kellel lasub kahtlustus sõidueksami sooritajatelt altkäemaksu võtmises. Talle esitati kahtlustus altkäemaksu korduvas võtmises.

Praegu on koos ARK-i töötajaga kahtlustuse saanud kuus isikut, neist üks altkäemaksu võtmises, ülejäänud aga selle andmises või vahendamises.

Kuigi prokuratuur taotles Jostmanni vahistamist eeluurimise ajaks, ei nõustunud kohus sellega ning mees viibib vabaduses. Karistusseadustik näeb ametiisiku korduva altkäemaksu võtmise eest süüdimõistmise korral ette kuni kümneaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles