Laululava peab valmima aasta pärast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linn hakkas sel nädalal otsima uue lauluväljaku ehitajat ning arvestuslikult 1,5 miljonit eurot maksev lava peab valmis olema aasta pärast.

Linnajuhtidel on ehitaja leidmisega kiire, sest 1,2 miljoni euro suuruse eurotoetuse saamiseks peab ehitusfirma selle aasta lõpuks teada olema. Ehitus peaks pihta hakkama juba veebruaris ning lõppajaks on linnavalitsus seadnud 15. novembri.

Lauluväljakule ehitatakse kõlakoda, olmehooned ja trepid, rajatakse teed ning haljastus. Kõlakoja ehitamise kõrval on teine suur töö laululava mõisapoolsesse külge valli rajamine.

Viljandi järgmise aasta eelarves on ehituseks 1,4 miljonit eurot. Sellest 1,2 peaks tulema abina ning 200 000 on linnal endal. Sellest rahast linnajuhtide prognoosi kohaselt aga ei piisa ning abi saamiseks pöördus linnavalitsus kõigi maakonna valdade poole.

Omavalitsuste liidu vanematekogu istungil lubasid kõik vallavanemad ja volikogu esimehed viia oma volikogu ette kava, millega naabrid tuleksid maakonnakeskusele rahaga appi. Üheskoos peaksid vallad maksma kahe aasta jooksul linnale 150 000 eurot.

Ehitusfirmad saavad konkursile oma pakkumisi esitada 10. detsembri pärastlõunani ning ehitaja valitakse odavaima hinna põhjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles