Tarvastu kooli neiu töötas päeva peaministri varjuna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu gümnaasiumi abiturient Margit Külaots tutvus koos peaminister Andrus Ansipiga hommikusel koosolekul ajakirjandusega.
Tarvastu gümnaasiumi abiturient Margit Külaots tutvus koos peaminister Andrus Ansipiga hommikusel koosolekul ajakirjandusega. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

«Peaminister polnud üldse selline, nagu võiks arvata,» sõnas eile peaminister Andrus Ansipi töövarjuks käinud Margit Külaots. «Ta oli väga sõbralik ja avatud, tegi isegi nalja.»

Küsimusele, milliseid nalju Andrus Ansip viskas, jäi Tarvastu gümnaasiumi abiturient aga napisõnaliseks: «Need ei kuulu avalikustamisele.»

Pool tööpäeva õnnestus peaministri varjuna veeta ainult kahel noorel, lisaks Külaotsale oli see võimalus ühel Laulasmaa kooli poisil.

Ametlik töövarjupäev on küll alles 22. novembril, kuid järgmisel nädalal on kõrge riigiametnik Euroopa Liidu Ülemkogu istungil Brüsselis.

Päev algas juba enne kella üheksat, mil õppurid Stenbocki maja vestibüülis vastu võeti. Sealt edasi viis tee peaministri kabinetti, kus töötegija ja tema varjud tutvusid. Pärast seda algas valitsusbüroo koosolek, kus saadi ülevaade ajalehtedest, arutleti päevakajalistel teemadel ja viidi end eluoluga kurssi. Kell 10 algas valitsuse kabinetiistung, mis polnud avalik ja noored sinna ei pääsenud. Sel ajal näidati neile valitsuse hoonet.

«Kõik olid nii sõbralikud,» ütles õhevil Külaots.

Siis algas valitsuse pressikonverents, kus oli kohal hulk ajakirjanikke. Margit Külaots istus peaministri kohale, kaitseminister Urmas Reinsalu ja keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse vahele, ja luges ette punkti riigi sajanda aastapäeva tähistamisest. Edasi võttis sõnajärje enda kätte Andrus Ansip.

Pärast pressikonverentsi oligi töövarjupäev lõppenud ja peaminister jätkas tavapäraste töökohustuste täitmist. Neiu oli avanenud võimaluse üle väga õnnelik.

Konkurents peaministri töövarjuks oli tema arvates väga tihe. Külaots uskus, et tal õnnestus sinna saada tänu oma motivatsioonikirjale, mis oli põhjalik ja kirjutatud südamest. «Kui midagi väga tahta, on kõik võimalik.»

Võimalikuks sai päev tänu Junior Achievement Eestile ja selle vilistlasorganisatsioonile SENT, kes korraldab töövarjupäeva tippjuhtide juurde.

Margit Külaots kuulub Tarvastu valla noortevolikokku, olles selle aseesimees. Ta soovib  rohkem poliitikaga tegelda, seetõttu liitus ta hiljuti Isamaa ja Res Publica Liidu Viljandimaa noortekoguga. Üle-eelmisel aastal oli ta töövarjuks Tarvastu vallavanemale Alar Karule ja eelmisel aastal Viljandi maavanemale Lembit Kruusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles