Holstre kooli juurde plaanitakse nimelist pinki

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Holstre kooli direktor Reeme Remmelgas ootab aasta lõpuni inimeste ettepanekuid, kes võiks saada endale sealse õppeasutuse territooriumile omanimelise pingi.

«Igas külas on üks või mitu isikut, keda tuleb tehtu eest tänada. On neid, kes on läinud teise ilma, kuid neidki, kes meid oma kohalolekuga austavad ning oma tegudega meie argipäeva ilmestavad,» rääkis Remmelgas.

«Mulle meeldib Vahur Kersna idee anda kiires argitempos inimestele põhjus ja võimalus mõneks hetkeks istuda ning pingil mõtiskleda, mis on elus jääv ja oluline ning mis on varem või hiljem põhja vajuv praht. Seda kõike on tarvis, et hoida olnut ning hinnata tulevat,» lisas ta.

Reeme Remmelga sõnul on praegu mõttes kolm kohta, kuhu pingi võiks panna: Holstre järve juurde seljaga koolimaja poole, looduskaitsealuste pärnade juurde tiigi äärde või kooli lipuväljakule. Direktor selgitas, et koht valitakse pärast seda, kui selgub, kelle nimi pingile läheb.

Remmelgas ütles, et kaalumisel on pingi pühendamine ühele või ka mitmele suurkujule. «Ideaalis näen, et kolmekohalisele pingile läheb kolm nime.»

«Sakala» ootab vihjeid teistegi Viljandimaa paikade kohta, kuhu plaanitakse nimelist pinki püstitada või on seda juba tehtud. Sellest võib anda teada toimetuse e-posti aadressil sakala@ajaleht.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles