Linnad ja vallad jätsid uue kooli rahata

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki enamikul valdadel ja linnadel on raha gümnaasiumis õppivate noorte kohamaksu tasumiseks eelarvesse kavandatud, ei rutta keegi seda üle kandma. Omavalitsusjuhid viitavad seadusepunktile, mis ütleb, et riigikool on ministeeriumi ülalpidamisel. Nii tuleb riigil Kaare kooli ruumides õppivate gümnasistide eest täiel määral endal tasuda.
Ehkki enamikul valdadel ja linnadel on raha gümnaasiumis õppivate noorte kohamaksu tasumiseks eelarvesse kavandatud, ei rutta keegi seda üle kandma. Omavalitsusjuhid viitavad seadusepunktile, mis ütleb, et riigikool on ministeeriumi ülalpidamisel. Nii tuleb riigil Kaare kooli ruumides õppivate gümnasistide eest täiel määral endal tasuda. Foto: Elmo Riig / montaaž

Kui riik Viljandisse uue gümnaasiumi asutas, nägid ametnikud ette, et kõik vallad ja linnad hakkavad oma noorte õppimise eest maksma. Vallad ja linnad teatasid käesoleval nädalal, et ei tee seda.

«Me ei näe vajadust maksta,» ütles Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu. Nädal tagasi oli ta postiga saanud kirja, milles oli haridusministeeriumi pakutav leping. Selle järgi peaks Suure-Jaani maksma iga Viljandi riigigümnaasiumis õppiva oma valla noore eest 64 eurot kuus. Suure-Jaanil on uues koolis 46 õpilast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles