Eesti parim korrakaitsja töötab Suure-Jaani jaoskonnas

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Andresson mõõdab kiirust Viljandimaa teedel.
Harry Andresson mõõdab kiirust Viljandimaa teedel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei ja piirivalve aastapäeva puhul anti välja aasta korrakaitsepolitseiniku tiitel. Selle pälvis Suure-Jaani konstaablijaoskonna piirkonnavanem Harry Andresson.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul ei saanud Andresson kuu algul Tallinnas korraldatud aktusele minna ning nii võttis ta tiitliga kaasas käiva tänukirja ja trofee vastu esmaspäeval Vanemuise teatri väikeses majas, kus pidas aastapäeva Lõuna prefektuur. Lisaks Andressonile tunnustati aktusel ka teisi prefektuuri paremad töötajad ning koostööpartnerid.

Politsei saadetud iseloomustuses seisab, et Harry Andresson on oma tööd Suure-Jaani konstaablijaoskonnas teinud entusiasmiga ning viimase kümne aasta jooksul saavutanud väga häid tulemusi. Konstaablijaoskonna juhtimise ja väärtegude käsitlemise kõrval on Andresson näidanud üles häid töötulemusi kriminaalmenetluste läbiviimisel.

Viljandi politseijaoskonna juhi Alvar Pähkli sõnul vääris Andresson seda tunnustust igati, sest ta on väga kogenud ning pikaajalise staažiga piirkonnakonstaabel.

Tunnustuse osaliseks saanud Harry Andresson jäi tagasihoidlikuks. «See tiitel on mulle oluline ja üllatav,» sõnas ta. Kuigi ta ei oska öelda, mis talle aunimetuse tõi, kannab ta seda auga ning püüab oma tegudega igati õigustada. «See on ikkagi suur tunnustus ja usaldus,» lausus ta.

Aastapäevaüritusel sai prefektuuri kõrgeima tunnustuse, teeneteristi teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise eest Suure-Jaani konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Ivo Kralle.

Alvar Pähkli ütlemist mööda tähendab kahe Viljandimaa mehe tunnustamine seda, et maakonnas töötab teotahtelisi ja pühendunud politseinikke, kelle tegemisi on märgatud terves Eestis. «On aru saadud, et siin ongi tõsised tegijad,» lausus ta.

Kuigi kaks politseinikku ei suuda ohjeldada maakonna kuritegevust ning õigusrikkumisi, lausus Pähkel, et Viljandimaa on endiselt Mandri-Eesti turvalisim paik. Tema sõnul näitab Viljandimaa turvalisust ka see, et Eestis ei ole peale Viljandi ühtki maakonda, kus tegutseksid nii aasta parim kriminaalpolitseinik kui korrakaitsepolitseinik. Aasta tagasi sai riigi parimaks kriminaalpolitseinikuks Viljandi politseijaoskonna komissar Enn Türk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles