Viljandimaa koolid pidasid rahvastepallilahinguid

, Viljandimaa spordiliidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali lapsed võitsid maakondliku rahvastepalliturniiri väikeste koolide mõõduvõtu nii poiste kui tüdrukute arvestuses.
Heimtali lapsed võitsid maakondliku rahvastepalliturniiri väikeste koolide mõõduvõtu nii poiste kui tüdrukute arvestuses. Foto: Margit Kurvits

Traditsiooniliselt selgitati Viljandimaa koolide paremad rahvastepallivõistkonnad neljas arvestuses. Suurte koolide mõõduvõtul tehti paremad kindlaks neljanda ja viienda klassi poiste ja tüdrukute seas, väikeste koolide turniiril võisid võistkonda kuuluda õpilased esimesest viienda klassini.

Suurte koolide mängud peeti spordihoone kolmel väljakul. Nii tüdrukute kui poiste võistkondi osales tänavu seitse ning mängiti turniirisüsteemis.

Tütarlaste mõõduvõtul kogus tabelisse 12 punkti ehk võitis kõik mängud Viljandi kesklinna kool.

Võitjate võistkonda kuulusid Ceithy Paju, Marta Okas, Reilika Ritson, Saara Orav, Hanna-Liisa Peerna, Annabrita Kalda, Karmen Kink ja Li­sett Tiido. Võistkonna õpetaja on Raina Luhakooder.

Kui võitja selgus väga kindlalt, siis teine, kolmas ja neljas koht kogusid võrdselt kümme punkti ning ka geimide suhe osutus võrdseks. Seejärel asuti lugema nii-öelda elusid, millega geimid lõppesid. See protseduur andis teise koha Viljandi Paalalinna koolile, kolmanda Abja gümnaasiumile ja neljanda Kitzbergi gümnaasiumile. Viiendaks tuli Suure-Jaani, kuuendaks Tarvastu ning seitsmendaks Võhma gümnaasium.

Poiste arvestuses saavutas täiseduga kindla võidu Viljandi Paalalinna kool, kuhu kuulusid Gustav-Hendrik Seeder, Kristjan Moorats, Enrico Hänilene, Marten Lepik, Christian Tkatšenko, Handreas Karl Kivistik, Rasmus Tuur ja Villem Mändmaa. Võistkonna õpetaja on Jüri Teras.

Teise koha saavutas Suure-Jaani ning kolmanda koha Abja gümnaasium.

Väikeste koolide tütarlaste arvestuses osales viis ning poiste arvestuses 12 kooli.

Tütarlaste mängud peeti turniirisüsteemis ning kindlalt parim oli Heimtali kool, kes kogus mängudelt kõik võidud. Võistkonda kuulusid Gerda Hein, Berit Lehtsaar, Laura Miller, Karolina Niinelo, Carmen Lin Wang, Jane Õunap, Johanna Perko ja Kristi Mägi.

Võistkonna õpetaja on Loore Järvekülg. Teise koha saavutas Halliste kool ning kolmanda koha Mõisaküla kool.

Poisid alustasid paremate selgitamist kolmes alagrupis ning seejärel jätkasid alagruppide võitjad ning teise, kolmanda ja neljanda koha omanikud eri gruppides kohamänge.

Finaali pääsesid Heimtali, Kolga-Jaani ja Kalmetu kool. Võidukana lõpetas Heimtali võistkond koosseisus Artur Vinnal, Kardo Kivirand, Teet Jüris, Janek Palm, Rasmus Savi, Ato Aasmäe, Jaanus Voll ja Jaan-Martin Riigor. Võistkonna õpetaja on Marko Koks.

Teise koha saavutas Kolga-Jaani ja kolmanda koha Kalmetu kool.

Homme peetakse Viljandi spordihoones Eesti koolispordi liidu piirkonnavõistlus.

Viljandi maakonnast on sinna oodatud kesklinna, Paalalinna ja Heimtali kool ning Suure-Jaani gümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles