Hambakliinikul on mälestustahvel

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambakliiniku juhataja Ülle Lumi loeb ette haigekassa Tartu osakonna direktori Maivi Parve tervituse, vasakul kliiniku nõukogu esimees Epp Rebane.
Hambakliiniku juhataja Ülle Lumi loeb ette haigekassa Tartu osakonna direktori Maivi Parve tervituse, vasakul kliiniku nõukogu esimees Epp Rebane. Foto: Tiina Sarv

Läinud laupäeval avati Viljandi hambakliiniku fassaadil asutuse rajaja ja kauaaegse juhi Anna Adari mälestustahvel.

Viljandi meditsiiniloo ühele väljapaistvamale naisele oli austust avaldama tulnud palju inimesi, kelle hulgas oli nii poliitikuid kui endisi töökaaslasi. Tartust oli kohale sõitnud legendaarne stomatoloogiaõppejõud Silvia Russak, kes ütles, et Anna Adari ei olnud ainult võimekas tegevarst ja organisaator, vaid huvitus ka teadustööst.

1990. aastate keskpaigas nõudis tõelist võitlejavaimu, et päästa magusas kohas asuv hoone sellele silma heitnud ärimeeste käest. Tänu Anna Adarile ei ole seal nüüd üks paljudest odavkaubamajadest, vaid tänapäevasel tasemel teenuseid pakkuv tervishoiuasutus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles