Viljandi ostab elektri Eesti Energialt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linn ostab oma asutustele, koolidele ja tänavavalgustusele järgmisel aastal elektrit Eesti Energialt ning saab seda pisut odavama hinnaga, kui sama firma pakub eraisikutele.

Viljandi linnajuhid otsustasid osta fikseeritud hinnaga elektrit 81,16 protsenti aastasest vajadusest. Selle elektri müüb Eesti Energia linnale hinnaga 5,68 senti kilovati eest. Eile pakkus sama firma eratarbijale kuue kuu pikkust paket hinnaga 5,74 senti.

Abilinnapea Rein Triisa (pildil) sõnul tegi Viljandile pakkumise kaks firmat ning Eesti Energia oma oli soodsam. Linnajuhtide otsusega ei osteta elektrit fikseeritud hinnaga täies mahus. «Võtame Eesti Energialt 81,16 protsenti varasematel aastatel mõõdetud vajadusest. Üritame elektrit edaspidi kokku hoida ja puudujääva osa ostame börsilt,» selgitas Triisa.

Seda, kui palju elektri eest järgmisel aastal rohkem tuleb maksta, Triisa arvata ei osanud. «Esimesi järeldusi saame teha ehk suvel,» nentis ta.

Abilinnapea andmetel sai Viljandi riigihankega parema hinnapakkumise, kui oli Eesti omavalitsuste ühishange, kuid et tingimused olid neil kahel konkursil erinevad, ei julgenud ta kinnitada, et otsus leida elektrimüüja iseseisvalt oli kindlasti õige.

Triisa sõnul on elektri ostmine väga keeruline protsess ning valiku õigsuse määrab  suuresti see, kui külm tuleb talv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles