Järvamaa õpilased kogusid Viljandi kodutute loomade varjupaigale raha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa Laupa põhikooli õpilased lõpetasid möödunud ettevõtlusnädala traditsiooniliselt suure mardilaadaga, mil kooli võimla kajas algul mardisantide laulust, seejärel kihas aga mitme tunni jooksul väikestest ja suurtest müüjatest ning ostjatest. Suur osa saadud tulust annetati Viljandi kodutute loomade varjupaigale.

Laadal, mille teema oli «Täitsa ise tegin», pakuti küpsetisi, kudumeid, ehteid, postkaarte, pulgakomme, pesapallikurikaid ning muud väärt kaupa. Mitmele algklassiõpilasele olid vanemad tulnud appi laadakaupa tegema.

Soovijad said tellida patsipunumist ja koju õppida antud ülesannete lahendusi. Kaheksanda klassi noormehed teenisid taskuraha nädalase kotikandmisteenusega. Õpetajate tehtu ning sponsorite annetatu läks kaubaks õnneloosis, kus iga loos võitis.

Noored ärimehed ja -naised pistsid osa teenistusest korjanduskarpi, millega toetatakse Viljandi kodutute loomade varjupaika. Samuti läks selle tarbeks kogu õnneloosi tulu.

Kooli huvijuht Anneli Paas luges karbi sisu kokku. «Ümmarguselt 65 eurot,» märkis ta ning lisas, et mitu last pani korjanduskarpi kogu oma päevateenistuse.

Paasi sõnul pole mardilaadaga kogutud raha veel kõik, mida kool kodutute loomade varjupaigale annetab. «Õpilased tõid kodutute loomade tarbeks ka tekke, patju ja toitu,» loetles ta. «Esimese klassi õpilase Liis Tooma vanemad saatsid koguni suure rulli ruberoidi, mis kulub ehk ära loomakuutide katuste katmiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles