Fotovõistluse võidu tõi kivist süda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Veevo võidufotole püütud kivist süda.
Piret Veevo võidufotole püütud kivist süda. Foto: Piret Veevo

Üks internetiportaali Ilm.ee kevadise pööripäeva fotovõistluse kuuest võidutööst sündis läbi Mulgimaa neiu kaamerasilma.


Karksi-Nuiast pärit Piret Veevo asus jaanuaris tööle Hiiumaale ning preemiavääriline sulalumest kujutis püüdis tema pilku Emmaste kandis.


Võistluse korraldaja Ellu Viburi sõnul oli Piret Veevo jäädvustatud hetk iga fotograafi unistus.



«Saada nii tugev kompositsioon ilma lavastamata on tõeline leid,» kiitis Vibur.


Hea hetke oli võidutöö autor tabanud juhuslikult, kui ta oma harjumust mööda jalgrattaga väikest matka tegi. «Mul on kaamera alati kaasas,» lausus Veevo.



Ehkki talle meeldivad vanavanaonu Johannes Pääsukese tööd, ei söanda neiu kõrvutada enda pildistamishuvi tuntud fotograafi loominguga. «Tema mõju võib olla üksnes kaudne, sest olen Pääsukese pilte palju vaadanud.»



Võistluse võit tuli Piret Veevole suure üllatusena, sest ta on oma piltide suhtes väga kriitiline. Tööde hindamisele saatmine sai teoks pooljuhuslikult.



Ellu Viburi sõnul on fotovõistluste tase ja osalejate arv kasvanud lausa plahvatuslikult ning vanade pildistajate kõrvale on sirgunud terve põlvkond uusi. Kevadise pööripäeva võistlust korraldatakse 2003. aastast ning teiste võistlustega võrreldes võtab sellest osa pisut vähem rahvast, sest pildistama peab vaid ühe päeva jooksul.



«Inimesed on argipäeviti hõivatud, ehkki leidub neidki, kes hea pildi nimel tõusevad koos päikesega,» sõnas Vibur.



Tänavu tegid korraldajad siiski mööndusi ja lubasid võistlema ka pööripäeva eel või järel tehtud ülesvõtteid. «Aastad ei ole vennad ning üks meie eesmärke on jäädvustada seda, milline oli ilm sel ajal ja kui kaugele oli jõudnud kevad,» jätkas korraldaja.



Et võistlusel saab osaleda üsna anonüümselt, pole korraldajatel täpseid andmeid, kui palju on tunnustust väärinud tööde hulgas viljandimaalaste loomingut.



Seekord leidis äramärkimist Suure-Jaani noormees Villem Voormansik. «Ta on isikupäraste töödega jäänud meile meelde juba varasemast ajast,» sõnas Vibur.


Kevadise pööripäeva fotovõistlusel osales 130 tööd 54 autorilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles