Esimesed mõttekojad «Minu Eesti» talgutele on täis

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõttetalgutele kirjapanek kestab.
Mõttetalgutele kirjapanek kestab. Foto: www.minueesti.ee

«Minu Eesti» mõttetalgutele registreerimine algas 1. aprillil ja tänaseks on täis saanud esimesed kaks mõttekoda, üks neist Saarepeedi vallas Karulas.

1. mail kogunevad talgulised Karula kodu tegelusmajja, et kojavanema Maarja Mändmaa eestvõttel arutleda ühistegevuse ja koostöö, tervise, spordi ja sisuka vaba aja ning valitsemiskultuuri üle.

Viie päevaga on «Minu Eesti» talgutele registreerunud 66 meeskonda ja 262 inimest. Kokku oodatakse mõttetalgutele 100 000 inimest, et praegustele aktuaalsetele küsimustele koos mõelda ja lahendusi otsida.

Mõttetalgute koordinaator Eva Truuverk arvas, et eelmise aasta kogemusele tuginedes on suurem registreerumise laine veel ees.

Et kõik küsimused, mida mõttetalgutel arutama hakatakse, püstitavad osalejad ise, kutsuvad korraldajad juba praegu mõtlema selle üle, mis on need valusad küsimused, millele üheskoos 1. mail lahendusi leida.

Mõttetalgutest on oodatud osa võtma kõik inimesed olenemata vanusest, haridusest, elualast ja -kohast, soost või rahvusest. Mõttetalgute ideest on kinni võtnud ka lapsed. Nii näiteks soovib 12-aastane Vanalinna haridusgümnaasiumi õpilane korraldada mõttetalgud oma koolis ja leida koos kaasõpilastega lahenduse küsimusele «Kuidas pere seitsmeks koju saada?».

Eelmisel aastal ühendas enam kui 50 000 inimest oma jõud selleks, et üheskoos Eestimaa prügist puhtaks teha. Sel aastal ootab Teeme Ära Minu Eesti kodanikualgatus 1. mail 100 000 inimest nii Eestis kui ka mujal maailmas 400-sse mõttekotta ühiselt mõtlema ja lahendusi otsima, kuidas muuta elu Eestis paremaks. Minu Eesti kodulehte saab külastada aadressil www.minueesti.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles