Kitsikuses vaevlevale Konsumile ehitatakse uut kauplusehoonet

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse Abja-Paluoja Konsumi taga käib ehitustöö. Püsti on uue kauplusehoone karkass ning kevadeks peaks maja täiesti valmis olema.
Praeguse Abja-Paluoja Konsumi taga käib ehitustöö. Püsti on uue kauplusehoone karkass ning kevadeks peaks maja täiesti valmis olema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja-Paluoja kitsuke Konsumi kauplus saab kevadel endale uue maja. Kolm korda suurem hoone ei too küll kaasa personali kasvu, kuid kaubavalik laieneb kindlasti.

Ehitust alustati juba augusti lõpul ning praeguseks on karkass püsti ja ees ootavad montaažitööd.

«Oleme graafikust isegi ees,» tähendas objektijuht Valdo Järve ja lisas, et talveks soovitakse majakarp püsti saada.

Vana poemaja lammutatakse tuleval kevadel ning selle asemele tuleb parkla. Graafiku järgi peaks uus maja täiesti valmis olema aprilli lõpul ja siis võetaksegi ette parkla.

Aastaid kitsikuses

«Kõikide teede ja platside ehitus peaks lõppema aga enne jaanipäeva, nii et jaanipäevaks saab kõik ilusaks,» lausus Abja Tarbijate Ühistu juht Laili Lamp. Ehituse kindlast maksumusest saab tema sõnul rääkida siis, kui kõik on valmis.

Abja Tarbijate Ühistul on 11 kauplust. Kaks neist on Konsumid, üks Karksi-Nuias ja teine Abja-Paluojal. Need on Laili Lambi ütlemist mööda täiesti erinevad, sest Abja-Paluojal on lihtsalt kitsas.

Eile lõuna ajal Abja-Palu­oja Konsumis ostelnud inimeste kinnitust mööda on uusi ruume kindlasti tarvis. Kogukamatel olevat raske end isegi riiulite vahel ümber keerata.

«Praegustes ruumides on kauplus töötanud juba aastaid ja enam ei tule toime. Tingimused on väga rasked ning lisandub ka ostjate pahameel ruumikitsikuse pärast,» tõdes Lamp.

Kolm korda suurem

Ain Annuk ja Andres Käst, kes käivad paar-kolm korda nädalas Abja-Paluojal Konsumi kõrval suitsuliha ja -vorsti müümas, avaldasid lootust, et uus pood meelitab ligi rohkem kundesid ja siis on neilgi ehk poe kõrvale loodavas ilusas parklas parem teenistus.

Üks klientide põhiootus oli ka kaubavaliku suurenemine. Seni pole seda olnud võimalik ruuminappuse pärast pakkuda.

«Meie oleme kuidagi seni hakkama saanud, aga tarbijale oli see ikka ebameeldiv ostukoht. Abja-Paluoja rahvas tahaks ka suuremat valikut, kui ainult A ja O mõõdus kauplus seda pakub,» rääkis Laili Lamp.

Uues kaupluses on Konsumile vastav kaubavalik ja müügisaali pinda on senisest kolm korda rohkem, 650 ruutmeetrit.

Lamp lisas, et Abja rahvas on ammu uut poodi oodanud ja nüüd lõpuks jõutaksegi nii kaugele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles