Rahvakultuuri auhind ootab saajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koostöös rahvakultuuri keskusega ootab 3. detsembrini ettepanekuid, keda Viljandimaa rahvakultuuriga tegelejatest tunnustada.

Auhinnale võib esitada üksikisikuid, kollektiive ja organisatsioone, kelle rahvakultuuritegevus Viljandimaal on silmapaistev või väärib esiletõstmist. Ka esitajad võivad olla üksikisikud, ühingud ja asutused. Kandidaatide arv ühelt esitajalt ei ole piiratud.

Viljandi maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialist Anneli Kundla selgitas, et rahvakultuur hõlmab pärimuskultuuri ja rahvuslikel traditsioonidel põhinevat kunstilist huvi- ja harrastustegevust, rahvuslike ja paikkondlike kultuuritraditsioonide hoidmist, jäädvustamist ja arendamist ning avalike kultuurisündmuste korraldamist.

Ettepanekuid saab teha internetis portaali www.viljandimaa.ee alajaotuse «Kultuur» juures oleva lingi «Viljandimaa rahvakultuuri auhind» kaudu. Paberblankette saab Viljandi maavalitsusest. Neid võib täita ja esitada kohapeal või saata hiljem postiga maavalitsusse märgusõnaga «Viljandimaa rahvakultuuri auhind 2012».

Välja antakse kuus auhinda, milleks on rahvuslikest traditsioonidest inspireeritud taies. Üldjuhul ei saa seda kandidaat, kes on selle pälvinud viimase viie aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles