Valmiera toob oma kultuuri sõpruslinna

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel peetakse Viljandis Valmiera päeva, millega tähistatakse kahe linna sõprussuhete 20. aastapäeva. Päeva sisustab mitmekülgne kultuuriprogramm, mis on kõigile tasuta.


Viljandi linnavalitsuse välissuhete spetsialisti Markus Peter Nageli sõnul on kahe linna suhted läbi 20 aasta olnud sõbralikud ning kultuuri on jagatud varemgi. «Viljandi käis Valmieras meeleoluka kultuuriprogrammiga mõne kuu eest. Nüüd on valmieralaste kord tulla Viljandisse end tutvustama,» ütles Nagel.

Valmiera päeva programm algab kell 11 linnaraamatukogu lasteosakonnas üritusega, mis on mõeldud 4—6-aastastele lastele. Päeva teisel poolel, kell 16 leiab spordihoones aset saalihoki mäng Viljandi ja Valmiera linna ametnike vahel. Alates kella neljast saab Sakala keskuses tutvuda ka Valmiera turismiinfo ja kunstnike fotonäitusega.

Kell 17 esineb Uku keskuses Läti pärimusmuusika ansambel Griezes. Pärast seda lõpetab päeva kell 19 Sakala keskuses algav Valmiera esinejate kontsert.

Päeval kohtuvad linnavalitsuse ametnikud ja allasutuste juhid oma lätlastest kolleegidega, et arutada koostööprogramme ning jagada töökogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles