Uuest aastast kaob Viljandis parkimistasu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus võttis esmaspäevasel istungil vastu otsuse kaotada uuel aastal linnas senine korraldatud parkimine ning asendada see tasuta parkimisega.

Mõtte peab heaks kiitma ka volikogu.

Linnapea Loit Kivistiku sõnul on tasuta parkimise kehtestamine otstarbekas. «Tänane korraldatud parkimine on linlastele toonud kaasa palju segadust, millega on kaasnenud ebameeldivusi,» lausus linnapea.

Linnavalitsus loodab, et tasuta parkimine ei too kaasa olukorda, kus asutuste töötajad täidavad oma sõidukitega külastajatele mõeldud parkimiskohad. «Loodame mõistvale suhtumisele, et parkimine linnapildis jääb samasuguseks, nagu see on praegu, kui töötajad kasutavad parklatena neile mõeldud hooviparklaid,» lisas linnapea.

Samuti tõdes Loit Kivistik, et kui tasuta parkimisega peaks kaasnema parklate täitumuse tihedus ja parkimiskohtade puudus, on linnavalitsus sunnitud korraldatud parkimise taastama. Linnapea kinnitusel toob tasuta parkimine linnale majanduslikult kasu, sest praegu toodab korraldatud parkimine kahjumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles