Korruptsioon Viljandis ja Karksis

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontroll leidis Karksi valla ja Viljandi linna kahe aasta majandustegevust auditeerides korruptsiooni neljast asutusest. Fotol 1 Karksi vallamaja, 2 Mängupesa lasteaed, 3 Viljandi spordikool ja 4 Midrimaa lasteaed.
Riigikontroll leidis Karksi valla ja Viljandi linna kahe aasta majandustegevust auditeerides korruptsiooni neljast asutusest. Fotol 1 Karksi vallamaja, 2 Mängupesa lasteaed, 3 Viljandi spordikool ja 4 Midrimaa lasteaed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikontrolli audit näitas, et Karksi vallavanem ning kolme Viljandi linnaasutuse juhid on toime pannud korruptiivseid tegusid. Vallavanem sai selle eest trahvi, linnaasutuste juhtide karistamist keskkriminaalpolitsei alles arutab.

Karksis ja Viljandis 2010. ja 2011. aastal tehtud toiminguid hakkas riigikontroll uurima riskianalüüsi tehes. Üle Eesti valiti välja kümme omavalitsust, mille tegevust auditeeriti, ning vaid kahes ei leitud rikkumisi.

Karksi vallavanem Arvo Maling eksis selle vastu, et kinnitas kaheksa aktsiaseltsi Nuia PMT esitatud elektri- ja ehitustarvete arvet. Ta ei oleks seda teha tohtinud, sest kuulub sama firma nõukogusse. Seaduse vastu eksimise eest karistas keskkriminaalpolitsei Malingut trahviga.

Viljandis leidis riigikontroll eksimusi spordikooli ning Mängupesa ja Midrimaa lasteaia juhtide tegevuses. Neile asutustele pole keskkriminaalpolitsei veel karistust määranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles