Pärsti vald palku ei kärpinud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärsti vallavolikogu võttis vastu 53,4 miljoni krooni suuruse eelarve.


«Tänavu on meil säästueelarve,» kommenteeris vallavanem Erich Palm.


Ta täpsustas, et mullusega võrreldes on vähendatud eelkõige majanduskulusid ja osa väikseid investeeringuid on peatatud.



Palgakärpeid pole Pärstis tehtud, samuti jätkavad tegutsemist kõik valla asutused.



«Nii lasteaia, koolide kui raamatukogude töötajate palgad säilivad endisel moel,» kinnitas vallavanem. «Ainult pedagoogide palgamäärad suurenesid riiklike alammäärade tõusu tõttu. Suuri koondamisi kavas pole.»



Volikogu lõpetas vallavolikogu ja -valitsuse liikmetele hüvitise maksmise ning otsustas maksta volikogu esimehele poole väiksemat tasu kui läinud aastal.



Palm pidas võimalikuks, et tulevikus on vaja teha rohkemgi kärpeid. «Peame tutvuma uue majandusprognoosiga ja valmistuma kriisieelarveks, kui üksikisiku tulumaks peaks veel vähenema.»



Vallavanema sõnutsi ei puuduta kärped projekte, mis on seotud Euroopa Liidu tõukefondidega.



«Regionaalarengu fondist toetatakse Raudna põhikooli rekonstrueerimist 13,9 miljoni krooni eest, valla tänavusse eelarvesse on omafinantseeringuga seotud kulude katteks kavandatud 5,3 miljonit krooni,» rääkis ta.



Pärstis jätkatakse laste sünnipäeva- ja kooliminekutoetuste maksmist. «See on vallale päris arvestatav kulu, aga arvame, et see on vajalik,» nentis Palm. Samuti kestab «Kaevutee» projekt ning toetatakse seltside ja kodanikuühenduste tegevust.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles