Tänavad saavad sodist puhtaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floreas Viljandi tegi eile pärastlõunal Paala järve ääres kõnniteede puhastamise proovi.
Floreas Viljandi tegi eile pärastlõunal Paala järve ääres kõnniteede puhastamise proovi. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kaks Viljandi tänavate heakorra eest hoolitsevat firmat on alustanud kevadist suurpuhastust, kuid suurem töö ootab veel ees.


Sõiduteid ja linnale kuuluvaid parklaid hooldava aktsiaseltsi Cleanaway Lääne regiooni juhataja Jaan Viljas ütles, et kust võimalik, sealt on talvega kogunenud mustus juba koristatud.



«Praegu oleneb palju ilmast,» rääkis ta. «Kui lumi ära sulab ja talv tagasi ei tule, peaks  töö kahe-kolme nädalaga tehtud saama.»



Viljas sõnas, et Cleanaway saab koristamise lõpuks kätte ligikaudu 700 tonni liiva, pori ja kõikvõimalikku sodi. Seda on tema hinnangul piltlikult öeldes 70 veoauto koormatäit ning see viiakse prügilasse.



Nagu tavaks, ootab suurpuhastuse ajal tänavaid ka kastmine, mis algab siis, kui õhutemperatuur jääb kogu ööpäevaks plusskraadidesse.



«Raske öelda, kui palju täpselt kulub kevadel Viljandi tänavate kastmiseks vett, aga prognoosin, et ligikaudu 600 kuupmeetrit,» lisas ta.



Kõnni- ja pargiteid hooldava osaühingu Floreas Viljandi juhataja Margus London ütles, et eile tehti Paala järve ääres koristamisega proovi.



«Osa kõnniteeservi on jäisest lumest lahti sulamata ja seepärast pole me kiirustanud,» märkis ta. «Aga kui nädalavahetusel veel tublisti sulatab, siis usun, et saame uue nädala algul tööga põhjalikult pihta hakata.»



Londoni sõnul puistas firma kõnniteedele möödunud talvel 80 tonni peenkillustikku, mida on lausa 60 tonni rohkem kui aastatagusel soojal talvel.



«Kui palju killustikku ja muud sodi me koristades kätte saame, ei oska öelda,» lausus ta. «Uuel talvel seda libeduse tõrjumiseks enam kasutada ei kõlba, see läheb tänavaaukude täitmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles