Koolilapsed valisid endi hulgast geeniuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven-Erik Mändmaa
Sven-Erik Mändmaa Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile kuulutas Viljandimaa õpilasesinduste kogu haridusmessi avamisel välja need õpilased, kes on kõige enam aidanud kaasa maakonna hariduse ja noorte ühiskondliku elu arendamisele.


Aasta õpilasesindaja nimetuse pälvisid Kirivere kooli õpilaskogu president Syret Kärt ja Viljandi maagümnaasiumi abiturient Tanel Peet. Sellele tiitlile kandideerisid veel Kertu Kipper Saarepeedi koolist, Maria Alesma ja Agnes Alas Viljandi maagümnaasiumist ning Peep Bergštein Kitzbergi gümnaasiumist.



Sama kooli õpilased Ly Teiss ja Mikk Kask kuulutati põhikooliealiste arvestuses aasta organiseerijaks, vanemas astmes tunnustati sama nimetusega Viljandi maagümnaasiumi õpilast Liis Tammanit. Organisaatorivõimete eest tõsteti esile veel Saarepeedi kooli õpilast Elis Akki.



Aasta geeniuse tiitlile kandideerija pidi olema heade ideedega algatusvõimeline noor, kes ei kohku tagasi ka ürituste keerukate korraldusküsimuste lahendamise ees. Kõlava nimetuse teenis Jakobsoni gümnaasiumi abiturient Sven-Erik Mändmaa.



Õpilasesinduste kogu tööd koordineeriv Mart Saar iseloomustas teda kui väga tagasihoidlikku, ent mitmekülgset ja andekat noormeest. «Ta viib ellu kõik, mis ette võtab, ja jaksab ideest lõpuni vaimustuda,» sõnas Saar.



Sven-Erik Mändmaa lausus, et geeniuseks nimetamine on küll ülepakkumine, ent seda tuleb huumoriga võtta. Noormehe sõnul muutuvad tema ideed mõnikord nii lennukaks, et teised kipuvad neis kahtlema. «Siis ma peangi asja ise ellu viima,» lausus Mändmaa muiates.



Meeskonnatöö eelistaja noormees enda arvates ei ole, kuid paari kaaslasega plaane teha meeldib talle küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles