Spordikooli kasvandikud võitsid kaks medalit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pärit judoka Steven Rothberg teenis Eesti juunioride meistrivõistlustel hõbemedali.
Viljandist pärit judoka Steven Rothberg teenis Eesti juunioride meistrivõistlustel hõbemedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ragne Varblane pälvis Tartus aset leidnud Eesti juunioride juudomeistrivõistlustel pronksi ja Steven Rothberg hõbeda.


Meesjuunioride kehakaalus alla 73 kg hõbedale tulnud Steven Rothberg kuulub praegu küll Tartu klubisse Do ning õpib ja harjutab pealinnas Audentese koolis, kuid on Viljandi spordikooli ja Taifu klubi treeneri Viljar Kanneli sõnul kõhklusteta Viljandimaa poiss, sest on juudo algtõed omandanud siinses spordikoolis.



«Steven tegi korraliku võistluse,» lausus Kannel. «Kuldmedali pälvinud Orhan Bairamlõ klubist Afina on tugev tegija, kes on meie poistele korduvalt komistuskiviks saanud.»



Kolmanda koha said selles kaalus Ilja Drovnjasin (Dvigatel) ja Sten Mõtus (Aitado).



Ragne Varblase naisjuunioride kehakaalus alla 57 kg saadud pronksmedalit nimetas Viljar Kannel mingil määral pettumuseks. «Ragnelt võis enamat oodata,» põhjendas ta.



Viljandlanna kaotus hilisemale võitjale Jekaterina Klinkovale klubist Põhjakotkas polnud treeneri jutu järgi teab mis üllatus, küll aga oli ehmatus allajäämine Merlin Roosilehele.



«Ragne ei jõudnud ka ise seda kaotust ära sajatada. Ilmselt läks ta kohtumisele liiga enesekindlalt,» kõneles Kannel, lisades, et varem on Ragne Varblane seda konkurenti võitnud.



Naisjuunioride kehakaalus alla 57 kg tuli Ragne Varblase ees teiseks Merlin Roosileht klubist Rei.



Kõnealustel tiitlivõistlustel kaasa teinud kolmas Viljandimaalt pärit judoka Elvis Russki sai kehakaalus alla 73 kg võidu ja kaotuse ning seekord paremate sekka ei mahtunud.



«Elvis kaotas omaenese lollusest,» tegi Viljar Kannel lühikokkuvõtte teisest matšist.



Elvis Russki, Ragne Varblane ja Steven Rothberg õpivad kõik Tallinnas Audentese gümnaasiumis ning treenivad selle spordibaasides.



«Tõenäoliselt asub tulevast sügisest sinna õppima ka Kristiina Soop,» lisas Viljandi spordikoolis judokaid juhendav Viljar Kannel, kes peab noorte säärast sammu enesestmõistetavaks ja edasiseks arenguks hädavajalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles