Esimene lumi lõi liikluse segamini

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto sai silda ületades löögi lauamaterjali vedanud kaubikult.
Sõiduauto sai silda ületades löögi lauamaterjali vedanud kaubikult. Foto: Madis Luik

Reedese tipptunni ajal alanud lumesaju ja sellega kaasnenud libedusega jäi hätta hulk autojuhte ning tekkinud segaduses seisid mõnel pool ka soolapuisturid.

Viljandi tänavaid hooldava Eesti Keskkonnateenuste kohaliku juhi Jaan Viljase sõnul teadsid nad tänu täpsele ilmaprognoosile lausa minuti pealt, millal Viljandis lumesadu algab. «Talv ei tulnud meile ootamatult,» kinnitas ta. Samas tunnistas Viljas, et linnas tekkinud liiklussegadust ei osanud nad prognoosida.

Soolapuisturid jäid ummikusse

Ehkki Viljandis pole Tallinnaga võrreldavat liikluskoormust, on siingi autode vool reedel kella 17 ajal suur ning piisas vaid mõnest suverehvidega hätta sattunud juhist, et tekiksid ummikud. Viljase sõnul seisid kaks väljasaadetud puisturit üsna pea ummikus ega saanud tööd teha.

Näiteks tõi ta Vaksali tänava ja Riia maantee ristmikul tekkinud tropi. Seal kaotas üks juht oma haagisega sõiduauto üle kontrolli ning jäi seisma siis, kui oli teega risti. «Olukorra lahendamine võttis aega,» nentis Jaan Viljas ja lisas, et peatselt saadeti tänavatele veel puistureid.

Kõige suuremad mured tekkisid kella poole kuue ajal Tartu maanteel Viiratsi mäel, millest suured autod ei suutnud üles sõita ning ka väikesed jäid hätta. Segaduse likvideerimisele kulus seal peaaegu poolteist tundi.

Viljandi maavalitsuse teatel said bussifirmad maakonnas ja linnas busside sõidugraafikus hoidmisega hakkama. Ainus viperus oli reedel kell 17.35 Viiratsi mäel, kus üks liinibuss jäi ummikusse ja pääses liikuma alles kell 18.50.

Raskeid õnnetusi ei olnud

Teateid liiklusõnnetuste ja väljasõitude kohta tuli nädalavahetusel mitmelt poolt. Selliseid õnnetusi, kus keegi viga oleks saanud, Viljandimaal politsei teada ei olnud.

Üks kokkupõrge juhtus laupäeva lõuna ajal Viljandi—Tartu maanteel Nuiamäel Ärma jõe sillal, kus pereauto sai löögi väikekaubiku järelhaagiselt.

Treileril lauamaterjali vedanud kaubiku ja sõiduauto kokkupõrke järel oli liiklus sündmuskohal mõnda aega häiritud. Õnnetuse ajal oli tee lumesulaveest märg ning sõidujälgede vahel oli lobjakat.

Esimesele lumele järgnenut analüüsides leidis Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel, et talve algus möödus Viljandimaal rahuldavalt, sest inimesed olid ettevaatlikud. «Ma olen seda korduvalt öelnud, et õnnetuste hulga poolest on meil kõige libedamad teed jaanipäeva paiku,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles