Pärsti vald korraldab visioonikonverentsi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramsi vaba aja keskus
Ramsi vaba aja keskus Foto: Elmo Riig

Pärsti vallavalitsus ja noortevolikogu korraldavad laupäeval Ramsi vaba aja keskuses visioonikonverentsi teemal «Mis toob noored valda tagasi?»


Vallavalitsuse lastekaitse- ja noorsoospetsialisti Hilka Raba rääkis, et mõte konverents korraldada sündis tõdemusest, et vaid vähesed Pärsti valla noored tulevad pärast õpingutega ühele poole saamist kodukohta tagasi. «Tõsi on see, et sama probleemi käes vaevleb suurem osa Eesti maaomavalitsustest, kuid see ei tähenda, et kõik katsed oma inimesi tagasi meelitada on juba ette mõttetud. Proovima peab ja just selleks me otsustasimegi mõttetalgud kokku kutsuda.»

Lisaks peateemale juureldakse kell 13.30 algaval konverentsil valla tööturu hetkeolukorra, vaba aja veetmise ning eneseteostuse võimaluste üle. «Tahame üheskoos kokku panna ideaalpildi, millisena oleks Pärsti vald noortele ahvatlev. Lisaks võiks kooruvate mõtete ja ettepanekute põhjal tulevikus valmida valla noorsootöö arengukava,» sõnas Raba.

Ettekannetega esinevad vallavanem Erich Palm, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, noortevolikogu juhatuse liige Peep Maasik, Tallinna Ülikooli tudeng Lauri Alver ning kohalikud ettevõtjad Sander Kannel ja Hellar Mutle. Päeva juhib Eesti Noorteühenduse Liidu juhatuse liige Jaan Urb.

Korraldajate teatel on konverentsile oodatud osalema kõik huvilised, kuid ennekõike valla noored, noorsootöötajad, õpetajad, ettevõtjad, koolide ja lasteaedade juhid, volikogu ja vallavalitsuse liikmed ja ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles