Rattamatkajad sõitsid ühtekokku kolm tiiru ümber maakera

, Viljandi rattaklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puhkepäevade rattamatkad on muutunud Viljandimaa inimeste hulgas üha populaarsemaks. Kui 2006. aastal oli 11 pühapäevamatkal kokku 1500 osalejat, siis tänavu loeti 16 matkal ligi 3800 osalemiskorda.

Viljandi rattaklubi korraldatud matkad lõppesid tänavu 6. oktoobril kunagise Heimtali vallakooli, praeguse muuseumi juures. Aprilli lõpul alanud sarja kevadpoolel pakkus klubi sihtpunktides võimaluse tutvuda Viljandi ümbruse mägedega. Sügisel olid matkajad oodatud kunagiste koolimajade juurde.

Varasematel hooaegadel on rattaklubi sihtkohtadeks valinud lihtsalt Viljandi lähiümbruse tuntumaid ja ilusamaid paiku. Kindla teema valimine oli korraldajatele paras pähkel. Kohanimede sarnasus ja kattumine viisid mõnel pühapäeval osa rattureid hoopis teise suunda, kui oli üles tähendatud klubi kodulehel.

Viljandi pühapäevased rattamatkad on tekitanud huvi kogu Eestis. Nendest on muu hulgas indu saanud rattamaratonide sari «Samsung Estonian Cup» ja nädal enne rattamaratoni korraldati Eestis matkad kõigi etappide toimumiskohtades. Sügisene retk, mis viis ratturid Supsi külakooli mälestuskivi juurde, oli kantud projekti «Mehed liikuma» ideest.

2012. aasta sari läheb ajalukku sellega, et matkadest võttis 3800 korral osa 666 inimest. Üheskoos sõitsid nad piltlikult kolm tiiru ümber maakera, sõid ära sada kilo küpsiseid ja jõid tonni jagu teed või morssi.

Hooaja viimasel retkel kogunes kontrollpunkti kõige rohkem inimesi keskpäevaks, et olla sügiseses päikesepaistes tunnistajaks loosiauhindade jagamisele. Fortuuna Karl Eriku abil leidis omaniku 11 auhinda. Need, mis jäid Heimtali kooli juures omanikuta, ootavad võitjaid aasta lõpuni Vaksali tänav 8-a kaupluses VeloMoto.

AUHINNAD

Kõigi 666 rattamatkadel osalenu vahel väljaloositud auhinnad ja nende võitjad:

• joogipudel — Halja Viies ja Eha Räbus,

• rattapump — Hannes Taal,

• porilauad — Raiko Vaher ja Helmi Ulk,

• maastikuratta rehv — Anne Närripä ja Caspar Aru,

• puhv — Monika Õunap ja Lauri Lillmaa,

• Viljandi rattaklubi särk — Andrus Tammoja.

• Vähemalt 13 matkal osalenud 108 matkaja vahel väljaloositud jalgratta võitis Märt Hindrikus.

• 16 matkal osalenud 32 matkaja vahel väljaloositud Viljandi rattaklubi rattapüksid sai Kalle Lillemets.

• Viljandi rattaklubi rattasärgi võitis Mart Aasna.

• Supsi kooli juurde matkanute vahel loositud «Mehed liikuma» sümbolitega puhvi said Udo Kelk ja Ülle Zirnask ning särgi Tõnu Murulaid ja Sille Ilus.

Allikas: Viljandi rattaklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles