Viiratsi vald kinnitas ühinemissoovi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi vallavolikogu heaks kavandatava nelja Viljandimaa valla ühinemisotuse.
Viiratsi vallavolikogu heaks kavandatava nelja Viljandimaa valla ühinemisotuse. Foto: Peeter Arro

Viiratsi vallavolikogu kinnitas neljapäeval, 25. oktoobril peetud istungil neljast vallast esimesena Paistu, Pärsti, Saarepeedi ja Viiratsi valla ühinemislepingu.

Viiratsi vallavolikogu istungil oli arutusel ühinemine Paistu, Pärsti ja Saarepeedi vallaga. Pärast arutelu otsustas vallavolikogu ühinemislepingu kinnitada ning taotleda Eesti valitsuselt nimetatud nelja valla haldusterritoriaalse korralduse muutmist ühinemisel uueks omavalitsusüksuseks, mille nimeks saab Viljandi vald. Otsuse poolt oli 12 Viiratsi vallavolikogu liiget, vastu oli kolm ning erapooletuks jäi kaks volikogu liiget.

Kaks ja pool aasta tagasi tegi Viiratsi vallavolikogu Pärsti, Paistu ja Saarepeedi vallale ettepaneku alustada läbirääkimisi Viljandi valla moodustamiseks. Kõik volikogud vastasid, et nad on nõus läbirääkimisi alustama.

Volikogude koostöös moodustati ühinemiskomisjon, kelle ülesandeks oli välja töötada ühinemisleping. Ühinemiskomisjoni kuulub volikogude otsustega iga valla juhtorganitest kolm liiget. Samuti moodustati kuus alakomisjoni: juhtimiskomisjon, hariduskomisjon, sotsiaal- ja tervishoiukomisjon, majanduskomisjon, kultuuri- ja spordikomisjon ning kodanikuühiskonna ümarlaud.

Praeguseks komisjonide tööst osa võtnud enam kui 60 kohalikku inimest ning lisaks mitme eriala spetsialistid mujalt Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles