Estonia leidis Viljandimaalt kaks ööbikut

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariann Õmblus seob oma tuleviku lauljakutsega.
Mariann Õmblus seob oma tuleviku lauljakutsega. Foto: Erakogu

Kui rahvusooper Estonia hakkas otsima tulevasi ooperistaare, valiti finaalkontserdile ka kaks Viljandimaa neiut. Edukad olid Emily Ruus Viljandi ja Mariann Õmblus Tarvastu gümnaasiumist. Mõlemad õpivad üheteistkümnendas klassis.

Emily lauluõpetaja Aare Külama ütles, et tegemist on väga tubli ja püüdliku õpilasega, kes võib tulevikus kaugele jõuda.

Et rõõmus uudis jõudis kohale koolivaheajal, ei õnnestunud Emilyt tabada, aga küllap on põhjust temaga veel edaspidigi juttu ajada.

Laulab iga päev

Teine tubli laululind Mariann Õmblus oli parajasti kodus ja heameelga nõus oma lemmiktegevusest rääkima.

Mariann on laulnud väikesest peale. Kogu peres on muusika au sees: ema ja isa laulavad kooris, vend õpib Viljandi kultuuriakadeemias koolimuusikat ja on Saarepeedi koolis muusikaõpetaja.

Mariann on juba 11 aastat käinud Hedi-Kai Pai laulustuudios. Vanemad toetavad tütre harrastust igati ega pea paljuks teda ka Mustlast Viljandisse muusikatundi sõidutada.

Klassikalise muusikaga hakkas Mariann tegelema eelkõige õpetaja soovitusel. «Kindlasti on see keerulisem kui näiteks popmuusika, aga seda huvitavam on hakkama saada,» ütles ta.

Ooperisse pole Mariann kuigi palju pääsenud, aga Vanemuises nähtud «Nahkhiir» meeldis väga.  Eesti lauljatest hindab ta Võhmast pärit Annely Peebot.

Selge rõõm

Muusika võtab Mariann Õmbluse päevast päris suure osa.

«Kui koolist koju jõuan, laulan ikka natuke,» lausus ta.

Arutledes, kas raskem on viiulimängijal või pianistil, sest pilliharjutamine nõuab rohkem aega ja tuima tehnilist tööd, jõudis Mariann järeldusele, et kui meeldib viiulit mängida, polegi see tuim tehniline töö, vaid selge rõõm. Täpselt nii nagu talle laulmine.

Koolis läheb Mariannel tavaliselt, nagu ta ise ütleb. Tema tulevikuplaanid on seotud muusikaakadeemiaga ja tütarlaps usub, et ka senine edu Estonia ooperistaari võistlusel annab sissesaamisel väikse plussi. Oma sõnul on ta ehk liiga tagasihoidlik ja kinnine, aga samas ei lähe kergesti närvi. Laval esinedes tuleb see kasuks.

Mariann armastab värviküllast sügist. Kui vähegi aega, võtab ta fotoaparaadi ja jäädvustab mõne kauni vaate kodukandi loodusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles