«Validaatori» asemele astub «tuvasti»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvasti
Tuvasti Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sakala» sõnauuendusvõistlus, millega otsisime bussides sõidu registreerimiseks kasutatavale validaatorile eestikeelset vastet, on lõppenud. Selle võitis Mari Karilaid, kes pakkus välja sõna «tuvasti».

Žüriisse kuulunud keelehooldekeskuse koordineerija Egle Pullerits tõi «tuvasti»

eelisena välja selle, et «tuvastama» on üks sõna «valideerima» eestikeelseid vasteid. «Tuvasti» kasuks rääkis ka see, et sõna tähendus on kergesti arusaadav ilma suurema seletamiseta, ta on suupärane ning sobiv tegusõna «tuvastama» on juba kasutusel.

Sõnausest võttis osa 35 inimest, kes pakkusid välja 70 sõna. Tuvastiga konkureerisid viimases voorus täps, möll, pääsur, puutur ja regar. Pakkumiste hulgas olid aga ka eedik, valdor, pille, daator, pilkin ja tiki.

Võidusõna autor saab «Sakala» kulul 60 korda Viljandis bussiga sõita: auhinnaks on ettemaksukaart, millele on laetud 30 eurot.

Parimat uut sõna valivasse žüriisse kuulusid «Sakala» töötajad, Egle Pullerits ja ühistransporti korraldava maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles