Kohvikule tõi kohtus võidu liiga väike võlg

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni kolm aastat kestnud kohtutee on põhjustanud pärimusmuusika aida klaasosa kolmandal korrusel asuv kohvik. Suure tõenäosusega vaidlused jätkuvad, sest on selgeks saanud, kellel on juriidiline õigus, ning alata võib kahjutasude ja võlgade väljanõudmine.
Seni kolm aastat kestnud kohtutee on põhjustanud pärimusmuusika aida klaasosa kolmandal korrusel asuv kohvik. Suure tõenäosusega vaidlused jätkuvad, sest on selgeks saanud, kellel on juriidiline õigus, ning alata võib kahjutasude ja võlgade väljanõudmine. Foto: Elmo Riig (montaaž)

Pärast viit otsust leidis kohus, et Kirsimäe aida kohvikupidaja võlg oli üürilepingu lõpetamiseks liiga väike ning pärimusmuusika keskus ei tohtinud teda selle pärast välja visata.

Ringkonnakohtu otsusest võib välja lugeda, et kui kohvikut pidanud osaühingu Moonirull üürivõlg oleks üürilepingu ülesütlemise ajal olnud 850 eurot suurem, oleks kolme aasta pikkuse kohtusaaga võitjaks kuulutatud pärimusmuusika keskus.  Kui kohviku rentnikule leping 2009. aasta jaanuari keskel üles öeldi, võlgnes Moonirull keskusele 2750 eurot üüri ning ligi 1500 eurot kommunaalkulusid.

Copy
Tagasi üles