Seadus keelab elektri­müüjal klienti trahvida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia vastas justiitsministeeriumi otsusele, et elektrilepingu ennetähtaegse lõpetamise korral ei tohi klienti trahvida, teatega, et tõstab elektri hinda.

Firma andis teada, et kaotab tähtajalise lepingu enneaegse lõpetamise trahvi, kuid tõstab hinda, sest varasema lõpetamise kulu tuleb tarbijal kokkuvõttes ikkagi kinni maksta. Hinnatõusu suurust Eesti Energia ei avaldanud. Eile oli firma soodsaim pakkumine ühetariifse arvesti puhul 5,8 senti megavatt-tunni eest kaheks aastaks.

Esmaspäeval kinnitasid nii justiitsministeerium kui ka tarbijakaitseamet, et võlaõigusseadus lubab soojuse ja elektrimüügi lepingu ühekuuse etteteatamisega üles öelda ja firmadel pole õigust küsida tähtajalise lepingu katkestamise trahvi.

Tähtajaliste lepingute katkestamise trahvid on Eesti Energia, Elektrumi ja 220 Energia lepingutes.

«Kliendid, kes on juba meiega lepingu sõlminud, ei pea muretsema, sest hind jääb nende praegustes lepingutes samaks, ent ennetähtaegse lõpetamise korral ei tule ka neil tasu maksta,» teatas Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

Elektriturg avaneb Eestis uuel aastal ning nimetatud lepingud hakkavad kehtima 1. jaanuaril. Seni saab klient lepingut sõlmida kolme müüjaga ning lepingu tähtaja pikkus on üheksast kuust kolme aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles