Noored muusikud korjasid loorbereid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester tunnistati oma vanuseklassi parimaks.
Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester tunnistati oma vanuseklassi parimaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi muusikakooli noored puhkpillimängijad on viimastel päevadel üleriigilistel võistlustel kõrgeid kohti võitnud.


Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester dirigent Bert Langeleri juhtimisel pälvis laupäeval  Tallinnas Eesti noorteorkestrite võistlusel «EST-NOK» oma vanuseklassis esikoha.



Pühapäeval peetud üleriigilise muusikakoolide puhkpilliõpilaste võistluse «Parim noor instrumentalist» lõppvoorus said metsasarve mängiv Mano Meelis Onni (õpetaja Bert Langeler) ja tromboonimängija Sten-Mark Laur (õpetaja Arno Anton) kolmanda koha.



Esmaspäevasel plokkflöödiõpilaste jõuproovil pälvis Laura Mets (õpetaja Kai-Riin Kont) kolmanda koha ning oboemängijate hulgas tuli teiseks Madli Raudkivi (õpetaja Anti Einpaul).



Laupäeval Estonia kontserdisaalis aset leidnud Eesti noorteorkestrite võistumängimisel hindas rahvusvaheline žürii üldharidus- ja muusikakoolide puhkpilliorkestrite grupis parimaks Viljandi muusikakooli puhkpilliorkestri. Võitja sai kulddiplomi, esimese kategooria ja viie tuhande krooni suuruse kinkekaardi Is Music Teamilt.



18 võistlusel osalenud orkestrit jagunesid kolme alagruppi.



2005. aastast on puhkpilliorkestril ette näidata kolmas ja 2007. aastast viies koht. Orkestrit juhatab muusikakooli vaskpuhkpillide õpetaja ja dirigent Bert Langeler, kes on pärit Hollandist.



Orkestri kunagise dirigendi Harry Illaku sõnul muudab võidu eriti magusaks asjaolu, et viljandlased olid paremad sellistest tuntud tegijatest nagu Tallinna Salme kultuurikeskuse puhkpillorkester, kes jäi teiseks, ja igikestev Põltsamaa ühisgümnaasiumi puhkpilliorkester, kes oli neljas.



Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester alustas tegevust 2004. aasta sügisel ning noored hakkavad seal mängima juba teisest pilliõppimise aastast.



Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra on õpilaste silmapaistvate tulemustega rahul ning kinnitab, et tühja koha peale ei sünni midagi.



«Oleme seda rauda aastaid tagunud,» arvas Tamra. «Oleme alati tahtnud teha nii, et lastel oleks koos põnev muusikat teha.»



Direktor rääkis, et kuigi üle-eestilisi tippe praegu koolis ei ole, on keskmine tase väga kõrge.



«Viimastel konkurssidel jõudsid finaali kuus noort ja nendest neli said auhinnalise koha, lisaks veel puhkpilliorkestri suurepärane esinemine,» loetles Tamra. «See ei ole kindlasti juhus, vaid selle taga on õpetajad, kes suudavad lapsi pilli juures hoida. Muidugi on ka lapsed fantastilised, hoolimata kõvast mahvist, mida nad saavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles