Suure-Jaani vallas tekkis kiipkaartidega segadus

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembrist saavad Suure-Jaani valla lapsed sõita tasuta ainult kiipkaardiga.
Novembrist saavad Suure-Jaani valla lapsed sõita tasuta ainult kiipkaardiga. Foto: Elmo Riig, Peeter Kümmel / Sakala (montaaž)

Erinevalt ülejäänud Viljandimaast hakkavad Suure-Jaani vallas õpilaste tasuta sõidu õigust tõendavad kiipkaardid kehtima 1. novembrist.

«Sakalale» rääkis üks bussifirma MTG bussijuht, kuidas Suure-Jaani valla õpilased esitasid bussijuhile tasuta sõidu tõendamiseks õpilaspileti, kuigi 1. oktoobrist kehtib selleks kogu Viljandimaal kiipkaart. Anonüümseks jääda sooviva bussijuhi sõnul hulk õpilasi seda ei teadnud, sest nad polnud kiipkaarti veel kätte saanud.

Aktsiaseltsi MTG Viljandi osakonna juhataja Erik Mäe sai sellest vahejuhtumist teada 16. oktoobril, kui üks lapsevanem talle helistas ning ütles, et bussijuhid soovivad õpilastelt kiipkaarte, aga neid pole kätte jagatud. «Bussijuhid ei teadnud midagi Suure-Jaani valla kokkuleppest maavalitsusega,» tõdes ta.

Mäe jutu järgi kiipkaardita lapsi bussist välja siiski ei aetud. «Bussijuhid olid leebed ning lasid lapsed ikka bussi, aga tuletasid meelde, et nad järgmisel korral kiipkaardi kaasa võtaksid,» ütles ta.

Taotleti pikendust

Viljandi maavalitsuse ühistranspordi järelevalve spetsialisti Maie Mummi sõnul on maavalitsus praeguseks kiipkaardid Suure-Jaani toimetanud. Ta selgitas, et Suure-Jaani vald palus kiipkaardide kehtima hakkamiseks ajapikendust. «Vald taotles pikendust 1. novembrini,» lausus Mumm.

Suure-Jaani valla haridus- ja kultuurinõuniku Kadri Pulga ütlemist mööda vajati ajapikendust seepärast, et polnud teada, kes hakkab kiipkaartide valmistamise eest maksma — kas lapsevanemad või omavalitsus. «Valla eelarvesse ei olnud planeeritud ühe õpilase kohta kolm eurot selle kaardi valmistamiseks,» nentis Pulk.

Tema sõnul on vallas 554 õpilast ning kiipkaardid nõuaksid eelarvest 1662 eurot. «Kurb on mõelda, et see lisaraha tuleb õpilastranspordi rea pealt, kus on ka näiteks ekskursioonide kulud.»

Nõunik lisas, et kindlasti ei maksa kiipkaart ise kolm eurot, aga koos süsteemiga võib see nii olla.

Kiipkaardid lähevad käiku

Esimesed kiipkaardid jõudsid Kadri Pulga andmetel koolidesse 9. oktoobril. Praeguseks peaksid need olema saadetud kõikidesse koolidesse ning loodetavasti ka õpilastele kätte jagatud.

Viivitus kaartide trükkimisel on nõuniku sõnul seotud ka sellega, et kõik koolid pidid edastama nimekirja, kus oleks märgitud, kes on Suure-Jaani valla õpilane või huvikoolis käija ning kes mitte. «Need nimekirjad läksid koolidest valda ning sealt maavalitsuse kaudu bussifirmale,» täpsustas Pulk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles