Haridusmess ootab õpilasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusmessi korraldajad Tiit Kalmet (vasakul) ja Mart Saar proovivad plakatitelt kümmet erinevust leida.
Haridusmessi korraldajad Tiit Kalmet (vasakul) ja Mart Saar proovivad plakatitelt kümmet erinevust leida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeval ja reedel Viljandi spordihoones peetav üheteistkümnes haridusmess meelitab nii akadeemiliste väljapanekute kui tantsutüdrukutega.


Messi peakorraldaja, Viljandi kultuurimaja direktori Tiit Kalmeti sõnul tuleb ennast tutvustama suur hulk Eesti kõrg- ja kutsekoole. «Kümnest kõrgkoolist neli on Tartu ülikooli allasutused,» täpsustas ta.



Linnagümnaasiumide kõrval on esinduse välja pannud Võhma, Abja, Suure-Jaani ning Kitzbergi gümnaasium.



Kalmet pole täheldanud, et gümnaasiumide olelusvõitlus oleks õppeasutusi tänavu eriti pingutama pannud. «Pigem andis tunda, et koolidel napib raha,» ütles ta ja lisas, et nii pidid nad mitmele osalejale hinnaalandust tegema.


Vaba käega vabapääsmeid



Peakorraldaja hinnangul peaks umbes 200 000-kroonise eelarvega ettevõtmine ots otsaga välja tulema. «Kasum pole meie eesmärk, samas pole me kunagi ka märkimisväärsesse kahjumisse jäänud,» jätkas Tiit Kalmet.



Viljandimaa koolidele jagatakse välja 4000 vabapääset, mis on mõeldud lõpuklasside õpilastele. Teised huvilised peavad lunastama 10-kroonise pileti. See hoiab ära messilt juhuslikult läbijalutajate tulva. Korraldajad loodavad mõlemal päeval näha üritusel umbes kahte tuhandet huvilist.



Õppeasutustega tutvumise kõrval saavad kohaletulnud osa Viljandi noortekeskuse projektijuhi Mart Saare koostatud meelelahutuslikust programmist.



«Viljandimaa õpilasesinduste kogu kuulutab avatseremoonial välja parima organisaatori ja aasta geeniuse aunimetuse saaja,» rääkis Saar.



Korraldajad tõstsid esile välismaised õppimisvõimalusi ja vabatahtlike programme tutvustavaid väljapanekuid.



«Selles osas on õla alla pannud Põhjamaade ministrite nõukogu ja sihtasutus Archimedes, kes on meil külas esimest korda,» lausus Tiit Kalmet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles