Kolga-Jaani hoiab palgafondilt kokku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vallavalitsus.
Kolga-Jaani vallavalitsus. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kolga-Jaani valla eelarve on tänavu 10 protsenti mullusest väiksem.


Vallavanem Kalevi Kaur täpsustas, et mullune eelarve oli 24,6 miljonit krooni, tänavune on aga 22,4 miljonit.



«Vähendasime vallaametnike töötasu 8,5 protsenti,» rääkis ta. «Ka koolide ja teiste valla allasutuste palgafond alanes 6—7 protsenti.»



Koondatud on üks valla ametnik, kuid sügiseks plaanitakse vabastada nii kooli kui valla majandustöötajaid. Kaur lisas, et kuigi ajad on rasked, pole kavas ühtki asutust sulgeda.



Kokku hoitakse ka tänavavalgustuse pealt: tänasest alates on see välja lülitatud.



«Kahju on teederaha suurest vähenemisest,» nentis vallavanem. «Riigi mullusest 750 000 kroonist jäi järele 180 000. Saame ainult teid hööveldada ja lumetõrjet teha. Vallal pole võimalust selleks raha juurde panna.»



Kohalikest ettevõtetest rääkides lausus Kaur, et ükski neist ei hakka tegevust lõpetama. «Usun, et kevad toob kergendust,» ütles ta.



Vallavanema hinnangul on tulumaksu laekumine esimeses kvartalis olnud üsna hea, aga kui see peaks halvenema, ollakse valmis eelarvet veelgi kärpima. Mis puudutab investeeringuid, siis lõpetamisel on päästeameti ettekirjutuse põhjal tehtavad tööd Leie põhikoolis. Selleks kulub pool miljonit krooni. Samuti jätkakse mullu alustatud kaevuprojekti.



Kalevi Kaur avaldas lootust, et lähiajal saab valmis sotsiaalmaja ja perearstikeskuse projekt. «Kui kõik sujub, asume sügisel ehitama. Omaosaluse katteks kavatseme võtta laenu,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles