Bussiliikluseta tänavad lagunevad hoogsalt

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allika tänav
Allika tänav Foto: Gert Kiiler

Koos kevade saabumisega on Viljandi tänavad hakanud kiiresti lagunema ning tänavatele tekkivaid löökauke lappiva aktsiaseltsi Clenaway meestel suurt puhkeaega pole.


Cleanaway juhataja Jaan Viljase sõnul on käes tänavate lagunemise tipphetk.

«Kui ilmaolud enam oluliselt ei muutu ja märgatavaid külmakraade ei tule, ei tohiks olukord enam hullemaks minna,» rääkis ta.

Viljase hinnangul on Clenaway praegu augulappimisega enam-vähem hakkama saanud, kuigi tööd on olnud keskmisest veidi enam. «Eks ta nii ole, et saame aukudega ühe ringi peale ja siis tuleb jälle teisest otsast pihta hakata,» nentis juhataja ning lisas, et iga teade löökaukudest on teretulnud. «Kõiki probleemseid kohti ei pruugi me kohe märgata.»

Üldiselt on Viljase hinnangul tänavate seisukord samasugune kui varasematel aastatel. «Eks iga kevad ole tegelikult hull. Vaid eelmisel aastal oli veidi lihtsam, sest korralikku talve ju ei olnudki.»

Viljase jutu järgi on praeguseks selle talve jooksul tekkinud aukude lappimiseks kasutatud 70-80 tonni külmsegu, kuid see pole veel lõplik kogus, sest leping linnaga kehtib 18. aprillini. 2007. aasta 20. märtsiks oli Cleanaway aukudesse pannud 60 tonni külmsegu ja see oli siis viimase seitsme aasta rekordkogus.

Linnavalitsusega sõlmitud lepingu järgi on Cleanaway kohustatud talvisel ajal auke parandama ainult neil tänavail, mida mööda sõidavad bussid ja tööde tegemiseks kasutatakse külmsegu. Ülejäänud tänavad peavad ootama kevadist augulappimist, milleks on sõlmitud leping osaühinguga Tavt. See algab arvatavasti aprilli lõpul ja peaks valmis saama mai keskpaigaks.

Töö tegemiseks kasutatakse siis juba teistsugust tehnoloogiat, mis annab püsivama tulemuse, kuid vajab ka soojakraade. Tänavu ei pruugi sobivad ilmad tulla aga nii ruttu, kui loodetakse.

Kevadiseks augupaikamiseks kulutab Viljandi Tavtiga sõlmitud lepingu järgi 656 316 krooni.

Anna teada löökaukudest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles