Teadlased hakkavad saama Euroopa Liidult palgalisa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu teadusministrid leppisid möödunud nädalal konkurentsivõime nõukogu istungil kokku, et maksavad teadlastele Euroopa Liidu programmidest palgalisa.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo jutu järgi võib saavutatud kokkuleppe järgi taotleda Euroopa Liidu programmidest teadlasele aastas kuni 8000 eurot palgalisa, mis teeb kuus umbes 700 eurot.

Konkurentsivõime nõukogu istungil osalenud Aaviksoo sõnul haridusvaldkonnas Euroopa Liidu ministrite vahel suuri vaidlusi ei teki, kuid eelmisel nädalal peetud kohtumisel olid need energilised ja pikad.

«Kui kurdame, et põllumajanduses koheldakse meid ebaõiglaselt ja nõuame õigustatult võrdsemat kohtlemist, siis teadlaste rahastamises on vahed veel suuremad. Euroopa Liidu liikmesriikides erinevad nende palgad ligemale 14 korda. Mitu liikmesriiki taotles õigust maksta Euroopa Liidu programmidest teadlastele suuremat palgamäära ja niisuguse õiguse me saime,» lausus Aaviksoo­.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles