Autotulede seisukorda kontrollitakse tasuta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amservi Viljandi ülevaatuspunktis on homseni võimalik lasta tasuta kontrollida tulede kõrgust ning rehvimustri sügavust.
Amservi Viljandi ülevaatuspunktis on homseni võimalik lasta tasuta kontrollida tulede kõrgust ning rehvimustri sügavust. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänu maanteeameti kampaaniale «Tuled korda» on homseni võimalik tasuta kontrollida auto tulede ja rehvide seisukorda.

Meie maakonnas on seda võimalik teha vaid Amservi ülevaatuspunktis, mis asub Viljandi piiril Karula ristmiku ääres. Amservi Viljandi esinduse juhataja Olev Põldme sõnul on inimestel prii kontrolli vastu suur huvi, kuid täpseid arve ta öelda ei osanud, sest kokkuvõtteid tehakse alles nädala lõpul.

See, kui kaua ühe auto kontrollimine aega võiks võtta, sõltub sellest, kas tulesid on vaja reguleerida ning kas peab järjekorras ootama. «Me saame ainult soovitusi anda, õigust sõitu piirata meil pole,» täpsustas Põldme.

11. oktoobril kontrolliti kogu Eestis 1131 sõidukit. Neist kõigest 37 protsendil olid tuled korras. Rehvid olid korras 88 protsendil kontrollitud sõidukitest ning puuduseks arvati enamasti liigset kulumist. Maanteeameti andmetel hindavad autoomanikud sõiduki korrasolekut pahatihti tegelikkusest paremaks.

Talverehvid on kohustuslikud detsembrist veebruari lõpuni, kuid majandusministeeriumi määruse kohaselt võib naastrehve kasutada juba selle nädala esmaspäevast ehk 15. oktoobrist 31. märtsini.

Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega võib Eestis sõita aasta läbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles